search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:46
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» βρέφος πέντε ημερών

11.03.2021 15:14
Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» βρέφος πέντε ημερών - Media

 

Σήμερα τα ξημερώματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ”Αγλαΐα Κυριακού” από το νοσοκομείο ”Αλεξάνδρα” βρέφος 5 ημερών με κορωνοϊό .

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παίδων μέσα σε θερμοκοιτίδα. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πιθανότατα να βγει από το νοσοκομείο σύντομα. Ο ίδιος επισημαίνει δε ότι πρόκειται ίσως για τον νεότερο ασθενή που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και το ”Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα συνολικά είκοσι παιδιά, τα περισσότερα μαθητές δημοτικού.

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει παράλληλα ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή με το άνοιξε-κλείσε των σχολείων, χωρίς τη διενέργεια μαζικών προληπτικών τεστ.

Μηνυτηρια αναφορά

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά για τυχόν ευθύνες των γιατρών που παρακολουθούσαν το βρέφος που πέθανε από κορωνοϊό κατέθεσαν στην εισαγγελία οι παππούδες του βρέφους.

Η οικογένεια ζητεί να διερευνηθεί εάν υπήρξε ιατρική αμέλεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων στο οποίο νοσηλεύτηκε επί περίπου ένα μήνα το άτυχο βρέφος.

«Η οικογένεια θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μάθεις να μάθεις τις αιτίες του θανάτου. Θέλουμε να μάθουμε αν υπήρξε ιατρική αμέλεια» ανέφερε εξερχόμενος της Εισαγγελίας Αθηνών ο δικηγόρος Αντώνης Σακαρούδης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50