search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:10
MENU CLOSE

Διάστημα: Εντοπίστηκε η κοντινότερη στη Γη «μαύρη χήρα» που… κατασπάραξε το διπλανό της άστρο (Video)

05.05.2022 13:01
space new

Το όνομα και μόνο προκαλεί… ανατριχίλα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι επιστήμονες έχουν δώσει το όνομα αυτό στις θηλυκές αράχνες που επιτίθενται, εξοντώνουν και τελικά καταβροχθίζουν το αρσενικό με το οποίο έχει μόλις ζευγαρώσει.

Οι αστρονόμοι αποφάσισαν να δώσουν το ίδιο όνομα σε άστρα που επιτίθονται και… κατασπαράζουν γειτονικά τους άστρα.

Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, του περίφημου MIT, εντόπισαν την κοντινότερη στη Γη «μαύρη – διαστημική- χήρα»

Σε απόσταση – μόλις – τριών χιλιάδων ετών από τη Γη βρίσκεται ένα δυαδικό σύστημα που έλαβε την κωδική ονομασία ZTF J1406+1222.

Το σύστημα αυτό αποτελείται από ένα άστρο νετρονίων με ισχυρό μαγνητικό πεδίο που περιστρέφεται ταχύτατα γύρω από τον άξονα του, και ένα συμβατικό άστρο.

Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Nature» οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα δύο άστρα βρίσκονται σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση και… χορεύουν με ταχύτατο ρυθμό αφού ολοκληρώνουν μια περιστροφή το ένα γύρω από το άλλο σε χρονικό διάστημα μόλις 62 λεπτών.

Το πρώτο… ρουφάει την ύλη του γείτονα του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές υπάρχει και ένα τρίτο άστρο στην περιοχή που θεωρητικά αποτελεί και αυτό μέρος του συγκεκριμένου συστήματος αλλά βρίσκεται πολύ μακριά από τα άλλα δύο και δεν απειλείται από την «μαύρη χήρα»

Διαβάστε επίσης

Εκπληκτική ανακάλυψη στην Ιερουσαλήμ: Βρέθηκε χειροβομβίδα 1.000 ετών (Photo)

Αντιδρά η Ουγγαρία στην πρόταση για πετρελαϊκό εμπάργκο κατά της Ρωσίας

Πούτιν: Ποιοι ετοιμάζουν πραξικόπημα για την ανατροπή του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:09