search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:57
MENU CLOSE

EuroBasket 2022: «Πονοκέφαλος» για Ιτούδη η τελική 12άδα της Εθνικής – Με 14 παίκτες στο Μιλάνο

30.08.2022 20:43
ethniki_mpasket_new

Οι τραυματισμοί παικτών που μπορεί να αποδειχτούν «κλειδιά» για την πορεία της Εθνικής στο Eurobasket αναγκάζουν τον Δημήτρη Ιτούδη να πάει με 14 παίκτες στο Μιλάνο έτσι ώστε να πάει στη «μάχη» της πρεμιέρας με τους 12 πιο «ετοιμοπόλεμους» παίκτες που θα έχει στη διάθεση του.

Έτσι στην Ιταλία θα γίνει η τελική επιλογή από τον ομοσπονδιακό προπονητή για την τελική 12άδα που θα συμμετάσχει στο EuroBasket 2022.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικώς από την Ομοσπονδία το απόγευμα της Τρίτης (30/8), ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος προτίμησε να έχει μαζί του 14 παίκτες και στη συνέχεια ν’ αποφασίσει για τους ποιους δύο εξ αυτών θα αποκλείσει.

Η απόφαση του Δημήτρη Ιτούδη θα εξαρτηθεί από την κατάσταση των παικτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών (Σλούκας, Κώστας Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου). Ο ίδιος είχε επί της ουσίας προαναγγείλει τις προθέσεις, μιλώντας στη χορηγική εκδήλωση του ΟΠΑΠ, λέγοντας πως περιμένει την ενημέρωση των γιατρών για τους λαβωμένους διεθνείς.

Υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες η Εθνική θα ταξιδέψει την Τετάρτη στο Μιλάνο με τους Νικ Καλάθη, Κώστα Σλούκα, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Μιχάλη Λούντζη, Λευτέρη Μποχωρίδη, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Παπανικολάου, Ιωάννη Παπαπέτρου, Θανάση Αντετοκούνμπο, Δημήτρη Αγραβάνη, Λεωνίδα Κασελάκη, Γιώργο Παπαγιάννη και Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο Ιτούδης έχει το δικαίωμα να δηλώσει το οριστικό ρόστερ ως την Πέμπτη (1/9) στις 15:15, δηλαδή 24 ώρες πριν από το τζάμπολ του πρώτου παιχνιδιού του ομίλου.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης, είχαν ενημερωθεί πως δεν θα συνεχίσουν με την Εθνική οι Καλαϊτζάκης, Κουζέλογλου και Κακλαμανάκης.

Διαβάστε επίσης:

Τσιτσιπάς-Γκαλάν 1-3: Αποκλεισμός στο US Open

Νωρίς η πρώτη απώλεια φέτος για τον Ολυμπιακό – «Στραβοπάτησε» στην Τρίπολη

US Open: Επίδειξη δύναμης στην πρεμιέρα η Σάκκαρη – 2-1 την Τατιάνα Μαρία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42