search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:29
MENU CLOSE

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κωνσταντίνου Πλεύρη μέσα στο δικαστήριο (Photos)

07.10.2022 13:25
plevris-diki-xrysis-avgis-nazistikos-xairetismos

Νέα ένταση επικράτησε κατά την ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τα χειροκροτήματα του κοινού στη Μάγδα Φύσσα.

Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα, σύμφωνα με την οποία «είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγος; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Η σκηνή εκτυλίχθηκε ως εξής:

Κατά την υποβολή ερωτήσεων από την Πολιτική Αγωγή με αφορμή μια παρατήρηση της υπεράσπισης του Ρουπακιά, ότι η μάρτυρας δέχθηκε ερώτηση που αφορά το περιεχόμενο της δικογραφίας, η πρόεδρος ανέφερε προς το συνήγορο της οικογένειας Φύσσα για τη μητέρα του μουσικού: «Μη αυτόπτης μάρτυρας είναι που λέει τόσην ώρα τα ίδια και τα ίδια». Η κ. Φύσσα μετά από λίγα λεπτά απάντησε στις αιτιάσεις για το θέμα των ερωτήσεων που αφορούν γνώση από τη δικογραφία, λέγοντας: «Πεντέμισι χρόνια διαδικασίας τα ξεπερνάμε; Τι περάσαμε εδώ μέσα;», φράση που προκάλεσε χειροκροτήματα του κοινού.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα. «Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετήσετε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» ήταν η απάντηση της κ. Φύσσα με το δικηγόρο αντί άλλης απάντησης να χαιρετά ναζιστικά πριν η έδρα φύγει από την αίθουσα.

«Δεν ντρέπεστε φασίστα; Δεν ντρέπεστε τόσα εγκλήματα;», φώναξαν οι παρευρισκόμενοι με τη διαδικασία να να διακόπτεται για λίγο εν μέσω αντιναζιστικών συνθημάτων.

Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Νωρίτερα, η Μάγδα Φύσσα συγκλόνισε με την κατάθεσή της, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Παύλος δολοφονήθηκε με τρία επαγγελματικά χτυπήματα.

«Πήγε εκεί ο δολοφόνος… έκαναν όλοι στην άκρη. Αγκάλιασε τον Παύλο και τον μαχαίρωσε. Τρία επαγγελματικά χτυπήματα. Δύο στην καρδιά και ένα στον μηρό, στην αορτή. Αυτός που το έκανε ήταν εκπαιδευμένος, μας το είπε και ο γιατρός», είπε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, παρουσία δεκάδων φίλων του Παύλου Φύσσα και αντιφασίστών που βρίσκονταν στην αίθουσα, ξεκίνησε να καταθέτει για τη δολοφονία του παιδιού της, τονίζοντας πως σε βάρος του μουσικού κινήθηκε το τάγμα της Νίκαιας.

«Προφανώς ήταν στόχος» είπε η μάρτυρας επισημαίνοντας πως ο Παύλος ήταν γνωστός από τη μουσική του αντιφασίστας.

«Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου», ήταν η πρώτες λέξεις που είπε.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Siemens: Νέα παρέμβαση Ντογιάκου – Εξετάζει το ενδεχόμενο αναίρεσης της απαλλακτικής απόφασης

Τήνος: Το νησί με τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων που προσφέρεται για εξερευνήσεις και μετά το καλοκαίρι (Photos)

Δίκη Χρυσής Αυγής – Συγκλονιστική Μάγδα Φύσσα: Η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο με τρία επαγγελματικά χτυπήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:28