search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:17
MENU CLOSE

Μια απάντηση από τον Σωτήρη Σιδέρη

18.03.2015 10:40
Νεκρός ο Έλληνας πρόξενος στη Βενεζουέλα - Media

Από τον συνάδελφο Σωτήρη Σιδέρη λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής απάντηση σε σχόλιο που αναρτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2015.   

Από τον συνάδελφο Σωτήρη Σιδέρη λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής απάντηση σε σχόλιο που αναρτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2015.           

«Παρακαλώ να αναρτήσετε άμεσα και στην ίδια θέση σεβόμενος τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την απάντησή μου σε σχόλιο του Δημήτρη Μηλάκα, (με τίτλο: Προς Νίκο Κοτζιά (και συνεργάτες): Το διάβημα ανακοινώνεται, δεν διαρρέεται…) που δημοσιεύθηκε  στην ιστοσελίδα «Ποντίκι»

Ντροπή κ. Μηλάκα

Με απορία και κατάπληξη  πληροφορήθηκα  σχόλιο του συνεργάτη σας Δημήτρη Μηλάκα για ρεπορτάζ μου που δημοσιεύθηκε στις 12 Μαρτίου στην Καθημερινή, σχετικά με το διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς το αντίστοιχο γερμανικό, με επίκεντρο δηλώσεις του Σόιμπλε εις βάρος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Στο σχόλιο αυτό ο κ. Μηλάκας  ισχυρίζεται ότι είμαι  «εκλεκτός» του ΥΠΕΞ γιατί δημοσίευσα την είδηση του διαβήματος.

Απορία γιατί ο κ. Μηλάκας  γνωρίζει ότι έχω δημοσιεύσει χιλιάδες ρεπορτάζ στα 32 χρόνια της σταδιοδρομίας μου  για θέματα εξωτερικής πολιτικής και μάλιστα , πολύ πιο σοβαρά από ένα θέμα ρουτίνας όπως το διάβημα και φυσικά θα συνεχίσω να το κάνω. Ουδέποτε, κανείς δημοσιογράφος δεν  διανοήθηκε  να χαρακτηρίσει συνάδελφό του «εκλεκτό» του υπουργείου  ή του υπουργού εξωτερικών , όπως με συμπλεγματικό τρόπο έκανε ο κ. Μηλάκας. Δεν ήμουν , ούτε είμαι , ούτε θα γίνω ποτέ εκλεκτός κανενός. Η λέξη ντροπή ταιριάζει στον κ. Μηλάκα.

Είναι πρωτοφανές επίσης, να εγκαλείται δημοσιογράφος από δημοσιογράφο, επειδή  δημοσίευσε ρεπορτάζ και δεν περίμενε την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, οποιουδήποτε υπουργείου!  Δηλαδή ο κ. Μηλάκας ζητά από τους  συναδέλφους του να  αυτοκαταργηθούν και να λειτουργούν  ως προέκταση των γραφείων τύπου των υπουργείων!! Περίεργη άποψη για επαγγελματία δημοσιογράφο.

Αφού κατά τον κύριο Μηλάκα  ένα  ρεπορτάζ  ρουτίνας με καθιστά «εκλεκτό» του υπουργείου Εξωτερικών μετά από 32 χρόνια  σκληρής εργασίας ανεξαρτήτως υπουργών και κυβερνήσεων , πως θα χαρακτήριζε τον εαυτό του που δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών στο βιβλίο του  «η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου»?

«εκλεκτό» των μυστικών υπηρεσιών ?»

Σωτήρης Σιδέρης

 

Αντί απάντησης

Ψυχραιμία κύριε Σιδέρη.

Λυπάμαι- και ζητώ συγνώμη- που ένα σχόλιό μου με σαφή επικριτική αναφορά στον Ν. Κοτζιά (και τους συνεργάτες του) σε έθιξε τόσο. Δεν σε τοποθετώ –όπως φαίνεται και στο σχόλιο- στον κύκλο των συνεργατών του Υπουργού εξωτερικών, εγώ…

όσο για το ποιος είναι (ή δεν είναι) «εκλεκτός» και ποιου, το ξέρουν και οι πέτρες της Ιερουσαλήμ στην οποία παροικούμε αμφότεροι.

Κατά τα λοιπά, τελεία και παύλα.

Δημήτρης Μηλάκας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:17