search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Ένα βήμα πίσω για το ΤΑΙΠΕΔ

19.03.2015 16:20
Ένα βήμα πίσω για το ΤΑΙΠΕΔ - Media

Η «δημιουργική ασάφεια» καλά κρατεί… Η προσθήκη πάντως μιας και μόνο λέξης σε άρθρο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνει ότι η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω από τις αρχικές της δηλώσεις όσον αφορά το ΤΑΙΠΕΔ.

Η «δημιουργική ασάφεια» καλά κρατεί… Η προσθήκη πάντως μιας και μόνο λέξης σε άρθρο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνει ότι η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω από τις αρχικές της δηλώσεις όσον αφορά το ΤΑΙΠΕΔ.

Αρχικά, την μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας που συζητείται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Τοποθετούμενη επί του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις η Νάντια Βαλαβάνη προχώρησε σε νομοτεχνικές βελτιώσεις. Μεταξύ άλλων, αναδιατύπωσε παράγραφο του άρθρου 24 που αφορά τα έσοδα και τις γενικότερες αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στην τελική μορφή της παραγράφου προστέθηκε η λέξη «κυρίως» και έχει ως εξής: «τα έσοδα θα αξιοποιούνται κυρίως για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης».

Η προσθήκη της λέξης «κυρίως» αφήνει… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ποσοστό από τα έσοδα να πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει (τουλάχιστον) ένα βήμα πίσω ως προς τις αρχικές της προθέσεις και δηλώσεις.

Η Νάντια Βαλαβάνη πάντως υποστήριξε ότι μέρος από τα έσοδα θα πηγαίνει σε δευτερογενείς ανάγκες απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Σταικούρα που της ζήτησε να διευκρινίσει αν η λέξη «κυρίως» αφορά και τις οφειλές προς το χρέος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχετικό άρθρο, στην αρχική του μορφή, ανέφερε ότι «τα έσοδα θα αξιοποιούνται για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης», με την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι στην επιστολή του ο Γιάνης Βαρουφάκης προς τον Γερούν Ντάισμπλουμ είχε δεσμευθεί ότι τα έσοδα θα δίνονται για την απόσβεση του χρέους.

Εξάλλου, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη παρέπεμψε σε υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει και το ζήτημα των 30 εργαζομένων της Παράκτιο Μέτωπο που απειλούνται με απόλυση μετά την απόφαση της για κατάργηση της εταιρείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33