search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:20
MENU CLOSE

Θα πίνατε εντομοκτόνο για πρωινό; (Video)

31.03.2015 05:18
Θα πίνατε εντομοκτόνο για πρωινό; (Video) - Media

Ο δόκτωρ Πάτρικ Μουρ, υποστηρίζει ότι ακόμα κι αν πιούμε ένα λίτρο δεν θα μας βλάψει! Έτσι, ο Γάλλος δημοσιογράφος τουCanal+, προθυμοποιήθηκε να του δώσει ένα ποτηράκι. Η συνέχεια είναι για γέλια και για κλάματα.

 

Ο δόκτωρ Πάτρικ Μουρ, υποστηρίζει ότι ακόμα κι αν πιούμε ένα λίτρο δεν θα μας βλάψει! Έτσι, ο Γάλλος δημοσιογράφος του Canal+, προθυμοποιήθηκε να του δώσει ένα ποτηράκι. Η συνέχεια είναι για γέλια και για κλάματα.

Το απόσπασμα των μόλις 43 δευτερολέπτων από τη μεγάλη έρευνα για το καρκινογόνο Glyphosate της Monsanto που θα βγει στον «αέρα» το επόμενο διάστημα είναι η πιο απτή απόδειξη, της μεγάλης απάτης σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος που συνειδητά δρομολογείται από το γίγαντα της βιοτεχνολογίας, τη Monsanto.

Ο δόκτωρ Μουρ, αν και επισήμως, σύμφωνα με την πολυεθνική, δεν είναι επί πληρωμή λομπίστας της Monsanto, αρέσκεται στο να γυρνάει από τηλεοπτικό παράθυρο σε τηλεοπτικό παράθυρο για να διαψεύσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που μόλις πριν από λίγες ημέρες απεφάνθη ότι το Glyphosate, το βασικό συστατικό του εντομοκτόνου- ζιζανιοκτόνου Roundupείναι ύποπτο για εμφάνιση καρκίνου στον άνθρωπο.

Ιδού ένα μέρος του  αποκαλυπτικού διαλόγου:

-Μουρ: «Μπορείτε να πιείτε ένα ολόκληρο λίτρο και δεν θα σας βλάψει»

-Δημοσιογράφος: «Θέλετε να πιείτε λίγο; Έχουμε»

-Μουρ: «Ευχαρίστως. Όχι στην πραγματικότητα, αλλά ξέρω ότι δεν θα μου κάνει κακό».

-Δημοσιογράφος: « Εάν αυτό πιστεύετε, έχω να σας δώσω»

-Μουρ: «Δεν είμαι ηλίθιος»

-Δημοσιογράφος: «Άρα, είναι επικίνδυνο;»

-Μουρ: «Δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Όχι δεν είναι»

-Δημοσιογράφος: «Άρα, είστε έτοιμος να πιείτε ένα ποτήρι;»

-Μουρ: «Όχι, δεν είμαι ηλίθιος».

Monsanto κατά ΠΟΥ

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ (ΠΟΥ) παρουσίασε μια έκθεση, που συντάχθηκε από τους επιστήμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), σύμφωνα με την οποία το Glyphosate, κύριο συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto στο ζιζανιοκτόνο – κατετάγη στην κατηγορία «δυνητικά καρκινογόνο για τον άνθρωπο».

Μετά την αποκάλυψη, ο γίγαντας της βιοτεχνολογίας, επιστράτευσε το θράσος, στη λογική του Πάτρικ Μουρ, και απαίτησε από τον ΠΟΥ να αποσύρει την έκθεση!

Η πρωτοφανής απαίτηση της Monsanto, αποκαλύπτει τον πανικό της πολυεθνικής αφού οι έρευνες των επιστημόνων του ΠΟΥ, απειλούν τα κέρδη της. Και αυτό γιατί το ζιζανιοκτόνο «Roundup Ready», συστατικό του οποίου είναι το Glyphosate, είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο στον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου τρία χρόνια σοκ είχαν προκαλέσει τα αποτελέσματα έρευνας επιστημόνων που απέδειξαν ότι το Glyphosate, το ενεργό συστατικό του μεγαλύτερου σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνου στον κόσμο, Roundup, προκαλεί δυσπλασίες σε πειραματόζωα εμβρύων βατράχου και κοτόπουλα, σε δόσεις πολύ χαμηλότερες από αυτές που χρησιμοποιούνται στους γεωργικούς ψεκασμούς και πολύ πιο κάτω από τα ανώτατα όρια καταλοίπων σε προϊόντα που υφίστανται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τον καθηγητή Andrés Carrasco, διευθυντή του Εργαστηρίου Μοριακής Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας της Αργεντινής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:20