search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:36
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-04

15.04.2015 05:37
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-04 - Media

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ελληνικού Τύπου για σήμερα Τετάρτη.

 

Αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ελληνικού Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Υπουργοί & δημοσιογράφοι στη «Λίστα Νικολούδη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «βόμβες προς πολλές κατευθύνσεις εξαπέλυσε χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, κατά τη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής (ΑΝΤ1)».

 

ΕΘΝΟΣ: Κόκκινος συναγερμός για τους μετανάστες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σχέδιο τεσσάρων σημείων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ογκούμενο μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα, προωθεί η κυβέρνηση. Το ζήτημα πυροδοτεί οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Απόρρητο έγγραφο με προφητεία του Αγίου Παΐσιου

Η εφημερίδα γράφει «τι αναφέρει ο Αγιορείτης για την κρίση στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Ρωσία».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γκάφα Μαξίμου για διαβατήρια-εξπρές σε Σύρους

Η εφημερίδα γράφει ότι «κυβερνητικό μπάχαλο με ανακοίνωση για χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στους πρόσφυγες από τη Συρία με σκοπό να μεταβούν στη χώρα προτίμησής τους, που ύστερα από 32 λεπτά… ανασκευάστηκε».

 

ΕΣΤΙΑ: Τραγικά λάθη στην διαπραγμάτευση

Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι υπουργοί της Κυβερνήσεως του Σύριζα επαίρονται ότι δεν έχουν ενδώσει -και ούτε πρόκειται να ενδώσουν- στις απαιτήσεις των «θεσμών» (πρώην Τρόικα), στις οποίες υποτίθεται ότι είχε υποχωρήσει η Κυβέρνησις Σαμαρά».

 

Η ΑΥΓΗ: «Διπλή διαπραγμάτευση σε Βρυξέλλες – Ουάσιγκτον»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «κρίσιμες διαβουλεύσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές διεξάγονται αύριο και μεθαύριο στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και σε δύο επίπεδα».

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η ευθύνη στην Ευρώπη, το βάρος στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου μεταναστευτικού ρεύματος -κυρίως από τη Συρία- αποφάσισε η κυβέρνηση σε ευρεία υπουργική σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου».

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τρεις νάρκες για το Μαξίμου

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «με μέτρα – λάιτ, άκρως αμφίβολης αποτελεσματικότητας, που αποφασίστηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το κύμα παράνομων μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας προς τα νησιά του Αιγαίου».

 

Ο ΛΟΓΟΣ: Ανακουφιστικά μέτρα στους μη έχοντες

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα πρώτα, άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ύψους 200 εκατ. ευρώ, παρουσίασαν χθες ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας».

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Στρώνουν το χαλί» με στόχο το «κλείδωμα» αντιλαϊκής συμφωνίας

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «με επίκεντρο το σκληρό πυρήνα των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων συνεχίζονται οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις της συγκυβέρνησης με τους «θεσμούς» (Κομισιόν – ΔΝΤ – ΕΚΤ), ενόψει και της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ στις 24 Απρίλη».

 

ΤΑ ΝΕΑ: Τώρα τρέχουμε

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κυβέρνηση τρέχει για να καλύψει τη σύγχυση που προκαλούν η πολυγλωσσία στα θέματα οικονομίας και η αρχική αμηχανία που επέδειξε στο Μεταναστατευτικό και στις καταλήψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε συσκέψεις και ζήτησε από τους υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που θα αμβλύνουν τις εντυπώσεις περί κυβερνητικής αδράνειας».

 

Kontranews: Τρόμος για τη λίστα Νικολούδη

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τρόμο σε μεγαλόσχημους παράγοντες της δημόσιας ζωής, πολιτικούς, νταβατζήδες των Μέσων Ενημέρωσης, μεγαλοδημοσιογράφους, μεσάζοντες και εθνικούς προμηθευτές προκαλεί η λίστα Νικολούδη, που περιλαμβάνει τα βαριά ονόματα των φοροφυγάδων που έβγαλαν έξω τεράστια ποσά τα οποία κατέληξαν σε τράπεζες κυρίως της Ελβετίας».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στεγνώνει» η αγορά

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η ρευστότητα στην αγορά στερεύει και απειλεί την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων, οι οποίες χωρίς πρόσβαση στις τράπεζες καλούνται να επιζήσουν με ίδια κεφάλαια κι ενώ συμβαίνει αυτό, η ΤτΕ προειδοποιεί ότι τα κριτήρια για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων θα γίνουν αυστηρότερα το δεύτερο τρίμηνο του έτους».

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ

Η εφημερίδα τονίζει ότι σαφή προειδοποίηση για τους κινδύνους που εξακολουθούν να υπάρχουν για την Ελλάδα απηύθυνε χθες ο κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος δεν απέκλεισε μία ελληνική κρίση και διαμήνυσε ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει ένα Grexit, όσο δαπανηρό και οδυνηρό κι αν θα ήταν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50