13/07/2020 21:56:25

Επικοινωνία Θεοδωράκη- Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

Επικοινωνία Θεοδωράκη- Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό - Media

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Επίτροπο αρμόδιο για τα θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικής Ασφάλειας Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Δ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Λουξεμβούργο με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ, παρουσία και του ίδιου του Επιτρόπου για τα θέματα Μετανάστευσης, προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της οξυμμένης κατάστασης με τα κύματα των μεταναστών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Επίσης, στη συζήτηση των δυο ανδρών συμφωνήθηκε ότι αυτό που προέχει είναι η διάσωση και η φροντίδα των προσφύγων, παράλληλα, όμως, θα πρέπει να πιεστούν οι χώρες που περιβάλλουν την Ευρώπη να συγκρατήσουν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε τον Δ.Αβραμόπουλο για το πρόσφατο ταξίδι του στη Μυτιλήνη και επεσήμανε στον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι η Ευρώπη έχει πολλά να κάνει, ώστε οι χώρες στα σύνορα της ΕΕ να μη γίνουν «αποθήκες ανθρώπων» και οι θάλασσές μας υγρά νεκροταφεία για τους χιλιάδες των προσφύγων που αναζητούν εναγωνίως μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή. Ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε ότι η νέα τραγωδία στη Μεσόγειο, μάς καλεί να λάβουμε τολμηρές αποφάσεις και να δράσουμε αποτελεσματικά ώστε να αποτρέψουμε νέες τραγωδίες.

Ο Επιτροπός Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, την Παρασκευή, θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς, για το μεταναστευτικό ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.