search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:08
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 22-04-2015

22.04.2015 06:05
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 22-04-2015 - Media

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης:

 

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κόλαση με τα αποθεματικά Περιφερειών, δήμων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διχάζει ο εσωτερικός δανεισμός! Αντάρτικο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πρυτάνεις. Πατριωτική δήλωση Τζιτζικώστα: Ψυχραιμία χωρίς αιφνιδιασμούς και αντιδράσεις εντυπωσιασμού. Και απόφαση-σοκ του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ: 60.000.000 στον κουμπαρά. Θύελλα εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

 

ΕΘΝΟΣ: Εξέγερση δημάρχων για τα αποθεματικά

Η εφημερίδα σημειώνει: «σκληρή στάση επέλεξαν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο αντίχριστος εμφανίστηκε στο Ισραήλ

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «μόλις πριν από λίγες μέρες, έκανε στο ίντερνετ την εμφάνισή του ένα πολύ μυστηριώδες βίντεο. Το βίντεο αυτό, που είναι διάρκειας 51:35 λεπτών, και είναι στην αγγλική γλώσσα, μας κάνει λόγο για το πώς… ο Αντίχριστος είναι εδώ, και μάλιστα έχει κάνει την εμφάνισή του στο Ισραήλ».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Με εντολή τρόικας το «σκούπισμα» των καταθέσεων

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πάγιο αίτημα των δανειστών η χρήση των διαθέσιμων κεφαλαίων από ΟΤΑ και κρατικούς φορείς για την πληρωμή μισθών, συντάξεων, δόσεων σε ΔΝΤ. Κήρυξη πολέμου από δήμους και περιφέρειες στην αρπαγή των διαθεσίμων. Στον αέρα η πληρωμή προμηθευτών και η εκτέλεση έργων».

 

ΕΣΤΙΑ: Ποιος χορεύει «Πεντοζάλη;

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την 29η Νοεμβρίου 2014, μιλώντας ο αρχηγός του Σύριζα σε κομματική εκδήλωση στην Λαμία, θεώρησε έξυπνο να πει: «Δεν θα χορεύουμε εμείς στον ρυθμό που θέλουν οι αγορές, αλλά θα βαράμε εμείς το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν»!

 

Η ΑΥΓΗ: Δεν υποτασσόμαστε για τη δόση

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «τη σταθερή θέση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση («προσβλέπουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, δεν υποχωρούμε από τις «κόκκινες γραμμές» μας») επαναβεβαίωσε χθες βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, ενώ σήμερα συνέρχεται το EuroWorking Group».

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Είσπραξη ανάγκης

Η εφημερίδα γράφει ότι: «θύελλα αντιδράσεων από δημάρχους, περιφερειάρχες –η πλειονότητα των οποίων πρόσκειται στη Ν.Δ. – αλλά και από τους πρυτάνεις, προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθούν αναγκαστικά τα αποθεματικά των φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΕΚΤ.: Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι αποτελεί δική της ευθύνη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, στέλνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

 

Ο ΛΟΓΟΣ: Η φτώχεια στο μεγαλείο της

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ξεπέρασε τις 8,5 χιλιάδες την πρώτη μέρα ο αριθμός των αιτήσεων για τα επιδόματα σίτισης, στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος, σύμφωνα με στοιχεία από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ)».

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αίτημα της «τρόικας» η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: « «πάγιο αίτημα των θεσμών» (τρόικας) αποτελεί και το ζήτημα της αρπαγής των αποθεματικών από τους ΟΤΑ και τους δημόσιους φορείς, όπως αποκάλυψε χτες υψηλόβαθμος παράγοντας της Ευρωζώνης, «αίτημα» που έσπευσε να ικανοποιήσει η συγκυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

 

ΤΑ ΝΕΑ: Φοβούνται ντόμινο ανασφάλειας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: να κρατήσει ανοικτό το θέμα του «Ελληνικού Αγωγού» -αλλά χωρίς την παραμικρή αναφορά σε προκαταβολές των μελλοντικών κερδών- επιχείρησε η ρωσική πλευρά με την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Cazprom στην Αθήνα».

 

KONTRA NEWS: Βάρεσαν κανόνι ΝΔ και Σαμαράς

Η εφημερίδα γράφει ότι «χρεοκοπία της ΝΔ – βρίσκεται ήδη σε κατάσταση πτώχευσης, με δέσμευση των λογαριασμών της, κατασχέσεις, αδυναμία πληρωμής υπαλλήλων και χρέη που φτάνουν το αστρονομικό ποσό των 140.000.000 ευρώ –δείχνει την απόλυτη ανικανότητα αυτών που κυβερνούσαν για δεκαετίες τη χώρα και την έφεραν στη σημερινή τραγική κατάσταση».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε οριακή κατάσταση. Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Αγκ. Μέρκελ αύριο στις Βρυξέλλες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: « στα «χαμηλά» δυόμισι ετών ο Δείκτης στο Χρηματιστήριο εκτός ελέγχου τα spreads. 30 Ιουνίου η καταληκτική ημερομηνία για την οριστική συμφωνία με τους πιστωτές. Εκροές 30 δισ. από τις τράπεζες σε τέσσερις μήνες»

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δείχνουν» 30ή Ιουνίου

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «χωρίς διορίες θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εταίρους, καθώς έχει γίνει πλέον αντιληπτό πως κάθε φορά που δεν επαληθεύεται μία προθεσμία, προκαλείται αναστάτωση και πλήττεται συνολικά η εικόνα της Ευρωζώνης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06