search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:21
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 24-04-2015

24.04.2015 05:57
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 28-04-2015 - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής:

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πόκερ για μία δόση οξυγόνου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: να αποσπάσει μια δήλωση που θα αναγνωρίζει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας θα επιδιώξει στο σημερινό Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέρος ή το σύνολο των 8,4 δισ. ευρώ

ΕΘΝΟΣ: «Δίνουν μάχη για έκτακτο Eurogroup»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μάχη για να «κλειδώσει» η πρώτη ενδιάμεση συμφωνία με τους εταίρους μέχρι το τέλος του Απριλίου σε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δίνει σε όλα τα επίπεδα η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας παρουσίασε στην καγκελάριο Α. Μέρκελ τον «χάρτη» με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο Ρότσιλντ «αρπάζει» τα λεφτά και το χρυσό μας!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ενώ η πατρίδα μας βρίσκεται σε σχεδιασμένη χρεοκοπία, από τη παγκόσμια Δικτατορία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ο παραγόμενος ΧΡΥΣΟΣ στα μεταλλεία της Χαλκιδικής φεύγει για τις τσέπες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΡΟΚΦΕΛΕΡ & ΣΟΡΟΣ, της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, των Κοσμοκρατόρων & Πλανηταρχών, ενώ ο Ελληνικός λαός πεινάει».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι δικαιούνται «κούρεμα» σε δάνεια και κάρτες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διαγράφεται πλήρως το χρέος για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες έως 20.000 ευρώ. «Παγώνει» η καταβολή δόσεων στεγαστικών με παράλληλο κούρεμα των τόκων. Ωφελημένοι όσοι μπορούν να υπαχθούν στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, ενώ ανοίγει ο δρόμος για προγράμματα ρυθμίσεων και για τους υπόλοιπους δανειολήπτες».

ΕΣΤΙΑ: «Πώς καταστρέφεται μία οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στις 16 Μαρτίου, η «Εστία» βλέποντας τους κινδύνους για την οικονομία από την παράταση της αβεβαιότητος που προκαλούσε η μη επίτευξις συμφωνίας με τους δανειστές, έγραφε: «Για να οικοδομηθεί μία εύρωστη οικονομία απαιτούνται πολλά χρόνια και δεκαετίες. Για να καταστραφεί, αρκούν λίγες ημέρες ή μήνες».

Η ΑΥΓΗ: «Πιο κοντά σε συμφωνία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : « «πολύ αισιόδοξος» για μια ενδιάμεση συμφωνία με τους δανειστές, που θα ανοίγει την πόρτα στη μεγάλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου και εν των μεταξύ θα απαλλάσσει την Ελλάδα από τον μεγάλο βραχνά της ρευστότητας, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά τις συναντήσεις που είχε με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Χάδια και μαχαιριές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «θετικά μηνύματα από την Ανγκελα Μέρκελ πήρε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, τα νέα όμως από το Eurogroup δεν είναι και τόσο θετικά. Οι δανειστές δεν δέχονται νέα μετάθεση για ασφαλιστικό-εργασιακά, επιμένουν σε αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση των εξαιρέσεών του, μείωση των επικουρικών και στη μη καταβολή της 13ης σύνταξης».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πρώτα σημάδια απεμπλοκής»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «ενδείξεις απεμπλοκής από το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και εταίρων προέκυψαν μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε χθες στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Για την επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων, μισθών, συντάξεων, κατάργηση αντεργατικών διατάξεων»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπέμπει όποια προσδοκία για ανάκτηση απωλειών και δικαιωμάτων σε «κοινωνικούς διαλόγους» με την εργοδοσία και διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, στρώνοντας ταυτόχρονα το έδαφος για νέα αντιλαϊκά μέτρα, το ΚΚΕ βάζει στο προσκήνιο τις σύγχρονες εργατικές-λαϊκές ανάγκες».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το ραντεβού της κρίσεως»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η χθεσινοβραδινή βαρυσήμαντη δήλωση της καγκελαρίου Μέρκελ – λίγες ώρες μετά τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες –ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε η Ελλάδα να μην ξεμείνει από ρευστό πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές» είναι ενδεικτική των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων που κορυφώνονται, καθώς ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα».

KONTRA NEWS: «Πολιτική συμφωνία απαίτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Μέρκελ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πολιτική συμφωνία για την επίλυση των σημαντικών διαφορών που έχει η Ελλάδα με τους εταίρους, απαίτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία είχαν χθες εποικοδομητική, όπως τη χαρακτήρισαν συνάντηση μιας ώρας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Διαγράφονται δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τον δρόμο για την επίλυση ενός μείζονος προβλήματος, τόσο για την ελληνική κοινωνία όσο και για το τραπεζικό σύστημα, δείχνει η πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με αυτή, διαγράφεται το 100% των συνολικών οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, όσων εντάσσονται στον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στήριξη από τη Μέρκελ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ που δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν τα πάντα προκειμένου να μην ξεμείνει η χώρα από χρήματα προτού επιτευχθεί συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:21