search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:44
MENU CLOSE

Η Ελλάδα έχει μερικές μέρες διαμηνύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι – Το Eurogroup θέλει να «ματώσει» πολιτικά η κυβέρνηση

29.04.2015 17:41
Η Ελλάδα έχει μερικές μέρες διαμηνύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι – Το Eurogroup θέλει να «ματώσει» πολιτικά η κυβέρνηση - Media

Μόνο μερικές μέρες έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για να φτάσει σε ενδιάμεση συμφωνία με τους δανειστές της, καθώς πιέζεται να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για πού θα τη σώσουν από χρεοκοπία στο τέλος Ιουνίου, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

«Η χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν βιώσιμη χωρίς ένα τρίτο πρόγραμμα και χωρίς περαιτέρω χρηματοδότηση» αναφέρει ένας αξιωματούχος.

Κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνηθεί το αργότερο το Μάιο ώστε οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να κινήσουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, σημειώνει το πρακτορείο.

Πλέον δεν μιλάμε για εβδομάδες αλλά για μέρες ανέφερε ο κοινοτικός αξιωματούχος, σημειώνοντας ωστόσο ότι ούτε η Αθήνα, ούτε οι δανειστές είναι έτοιμοι για τέτοιου είδους συζητήσεις.

Σχολιάζοντας τον «ανασχηματισμό» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, ο αξιωματούχος εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας καταλαβαίνει ότι ο χρόνος τελειώνει και αναλαμβάνει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις.

Πολιτικό κόστος

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο παράγοντα των Βρυξελλών, η συμφωνία θα είναι περίπλοκή καθώς η ευρωζώνη ζητάει από την Ελλάδα να δεσμευτεί σε μέτρα που είναι αντίθετα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, κυρίως στις συντάξεις και στις εργασιακές σχέσεις.

«Δεν βλέπω καμία πιθανή κατάληξη αν οι Έλληνες δεν κάνουν κάποια σημαντική κίνηση σε κάποια από αυτά τα ‘’καυτά’’ ζητήματα» προσθέτει ο αξιωματούχος.

Μπορεί να είναι οι συντάξεις, μπορεί η αγορά εργασίας αλλά θα πρέπει να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, το Eurogroup θέλει να δει να δει την κυβέρνηση να το πληρώνει, προσθέτει.

Κάνοντας μία πρόβλεψη για το μέλλον των διαπραγματεύσεων, ο αξιωματούχος αναμένει ένα κοινό ανακοινωθέν στο Ευrogroup της 11ης Μαΐου και στην συνέχεια την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του μήνα.

Τέλος, σημειώνει με νόημα ότι «ό,τι  έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα είναι πολύ εύκολο σε σχέση με την επόμενη διαπραγμάτευση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43