search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:02
MENU CLOSE

Καθημερινή: Είχε παραιτηθεί μετά την Ρίγα ο Βαρουφάκης-Διαψεύδει η κυβέρνηση

02.05.2015 16:56
Καθημερινή: Είχε παραιτηθεί μετά την Ρίγα ο Βαρουφάκης-Διαψεύδει η κυβέρνηση - Media

Πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, λένε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Eurogroup της Ρίγα.

 

Πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, λένε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Eurogroup της Ρίγα.

Διατεθειμένος να διευκολύνει τον πρωθυπουργό με κάθε τρόπο, φάνηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης έπειτα από τα ζητήματα που προέκυψαν στο Eurogroup της Ρίγα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, επιστρέφοντας από την πρωτεύουσα της Λετονίας, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα, πάντα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της παραίτησης, καθώς κάτι τέτοιο θα φάνταζε ως άτακτη υποχώρηση την ώρα της διαπραγμάτευσης, όμως έτσι άρχισε η «αναδόμηση» της ομάδας διαπραγμάτευσης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, φέρεται να μετέφερε στον πρωθυπουργό, πως «έντιμος συμβιβασμός» δεν είναι εφικτός στο πλαίσιο του Eurogroup και πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να προηγηθεί πολιτική συμφωνία σε επίπεδο κορυφής, η οποία θα επιβληθεί με κάποιον τρόπο στο Eurogroup.

Διαψεύδει το υπουργείο

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδει το θέμα τονίζοντας «ουδέποτε ετέθη θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Γιανη Βαρουφάκη αμέσως μετά την επιστροφή του από το Eurogroup στη Ρίγα».

Το υπουργείο, σημειώνει ακόμα πως «για μια ακόμη φορά μεταδίδονται και δημοσιεύονται ανακρίβειες που στόχο έχουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να εισάγουν ρήγματα στο εσωτερικό της, σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:01