search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:27
MENU CLOSE

Τα κρυφά μηνύματα πίσω από λογότυπα γνωστών εταιριών (photos)

14.05.2015 13:10
Τα κρυφά μηνύματα πίσω από λογότυπα γνωστών εταιριών (photos) - Media

Η όψη τους είναι εύκολα αναγνωρίσιμη καθώς τα συναντούμε καθημερινά πάνω σε τρόφιμα, συσκευές και στο ίντερνετ, χωρίς ωστόσο να παρατηρούμε όλες τις λεπτομέρειες, που συχνά κρύβουν κρυφά μηνύματα.

Toblerone

Η γνωστή ελβετική σοκολατοποιία, έχει στο τριγωνικό μπεζ λογότυπό της το όρος Μάτερχορν. Ωστόσο στις πλαγιές του βουνού κρύβεται μια αρκούδα, σύμβολο της Βέρνης, τόπου ίδρυσης της εταιρίας. Επίσης και η ονομασία toblerone κρύβει μέσα της τα γράμματα που σχηματίζουν το όνομα της πόλης.

 

NBC

Το λογότυπο χρησιμοποιεί πολλά χρώματα για πρακτικούς λόγους. Λανσαρίστηκε πρώτη φορά το 1956 για να γιορτάσει την έλευση της έγχρωμης τηλεόρασης και συνάμα για να βοηθήσει στην πώληση περισσότερων, ενώ αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά, διαπιστώνει πως πρόκειται για ένα παγώνι.

 

Cisco 

Ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών έχει ενσωματώσει στο λογότυπό του, το μοτίβο της γέφυρας Golden Gate του San Francisco, καθώς έχει ιδρυθεί εκεί.

Google 

Στο λογότυπο υπάρχουν τα βασικά χρώματα κόκκινο, κίτρινο και μπλε αλλά υπάρχει και ένα πράσινο «l» το οποίο συμβολίζει κάτι διαφορετικό. Είναι ο διαχωρισμός της εταιρίας από τις υπόλοιπες καθώς και η στρατιγική της να είναι πάντα καινοτόμα. 

DC 

Η εταιρία παραγωγής ταινιών κόμικς κλπ, αναβάθμισε πρόσφατα το λογότυπό της που απεικονίζει το ένα γράμμα να «ξεφλουδίζει» αποκαλύπτοντας το άλλο. Σαν  ξεφύλλισμα δηλαδή ενός βιβλίου κόμικ.

Nike

Ο ρευστός και λιτός σχεδιασμός του λογοτύπου έγινε ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μπορεί να «σταθεί» απέναντι σε αυτό της adidas και να μπορεί να φαίνεται όμορφο ως στάμπα πάνω σε παπούτσια.

FedEx 

Ανάμεσα στα γράμματα «Ε» και «Χ» σχηματίζεται ένα βέλος το οποίο συμβολίζει «την άμεση παράδοση των δεμάτων».

Toyota

Η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία έχει επικαλυπτόμενα οβάλ που συμβολίζουν τους δεσμούς μεταξύ εταιρίας και πελατών. Επίσης είναι φανερό το γράμμα «Τα» που σχηματίζεται. Αυτό που δεν είναι τόσο φανερό είναι ότι οι κύκλοι που σχηματίζουν το «Τ», σχηματίζουν με τη σειρά τους όλα τα γράμματα της λέξης ΤΟΥΟΤΑ.

BMW 

Υπάρχει η σύγχυση ότι το μπλε και το άσπρο συμβολίζουν την έλικα ενός αεροπλάνου, καθώς η εταιρία ήταν πρωτοπόρος στους κινητήρες αεροσκαφών.

Ωστόσο οι σχεδιαστές ήθελαν απλά να χρησιμοποιήσουν τα χρώματα της βαυαρικής σημαίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:25