search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Περιμένοντας τον Βασίλη σ’ ένα εργοστάσιο…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1865
21-05-2015
25.05.2015 03:00
Περιμένοντας τον Βασίλη σ’ ένα εργοστάσιο... - Media

Σκεφτόμουν προχτές βλέποντας μια παράσταση ότι, αν δεν ανοίξουμε τον δρόμο στους νέους, το χάσαμε το παιχνίδι!

 
Σκεφτόμουν προχτές βλέποντας μια παράσταση ότι, αν δεν ανοίξουμε τον δρόμο στους νέους, το χάσαμε το παιχνίδι! Έτσι σκέφτηκα να αφιερώσω σήμερα τη στήλη στον Βασίλη Μπισμπίκη.
 
Καλός, νέος ηθοποιός, όσες φορές τον είδα ήταν μέσα στον ρόλο του με συνέπεια. Χαμηλών τόνων, επιδιώκει κάθε περίοδο να βάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Τώρα συμμετέχει στην παράσταση με το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό»: μια «κωμικοτραγωδία», που ανεβάζει η Oμάδα Cartel, από την Παρασκευή 22 Μαΐου στον ομώνυμο τεχνοχώρο, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 μ.μ.
 
Πώς θα προσεγγίσουν τον Μπέκετ; Ο Μπισμπίκης μας αποκαλύπτει μερικά μυστικά της προετοιμασίας…
 
«Ο Νίκος Καραγέωργος έχει αναλάβει την ευθύνη να καθοδηγήσει εμάς τους ηθοποιούς και να μορφοποιήσει το χάος. Οι πρόβες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο στο στούντιο ‘‘υπό το μηδέν’’ του Νίκου και εκεί γεννήθηκαν οι περισσότερες ιδέες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το έργο. Μείναμε καιρό στο τραπέζι μελετώντας το έργο και τον συγγραφέα, φέραμε όλες τις μελέτες που βρήκαμε για το έργο και παρακολουθήσαμε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μπέκετ, και έτσι σιγά σιγά μπήκαμε στο κλίμα.
 
Αποφασίσαμε ότι οι δύο αλήτες έχουν δώσει ραντεβού σε αυτή τη βιομηχανική περιοχή, στο δέντρο που είναι έξω από το Cartel σε αυτόν τον χωμάτινο δρόμο που περνάνε τα σκουπιδιάρικα του δήμου. Ανοίξαμε την γκαραζόπορτα του θεάτρου, μεταφέραμε τους θεατές απέναντί της και τώρα το έργο παίζεται στον δρόμο. Τα κοστούμια μαζεύτηκαν από το παζάρι που κάνουν οι ρακοσυλλέκτες δίπλα στο θέατρο κάθε Κυριακή. Μουσική είναι οι φυσικοί ήχοι που ακούγονται και ο μονότονος ήχος του εργοστασίου που ανακυκλώνει πλαστικό απέναντί μας. Φώτα είναι οι κολόνες του δήμου που φωτίζουν τον δρόμο και ελάχιστα φώτα μέσα στην αποθήκη που ορίζουν τον χώρο. Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα αφηγηθούμε την ιστορία ‘‘Περιμένοντας τον Γκοντό’’.
 
Δεν έχουμε προσπαθήσει να αλλάξουμε κάτι από το έργο, ούτε να το κατευθύνουμε κάπου συγκεκριμένα, δηλαδή να ζουμάρουμε σε μια πολιτική ή υπαρξιακή ανάγνωση. Έχουμε αφήσει το κείμενο ανοιχτό για τον θεατή. Ο Παναγιώτης Σούλης, η Φαίη Τζήμα κι εγώ φτιάξαμε με ανακυκλώσιμα υλικά ένα χειροποίητο θέατρο και τώρα μαζί με τον Νίκο Καραγέωργο, τον Γιώργο Γεροντιδάκη, τον Στέλιο Τυριακίδη, την Κατερίνα Σιώζου δουλέψαμε ομαδικά επί της ουσίας και φτιάξαμε μια χειροποίητη παράσταση».
 
Καλή επιτυχία, παιδιά!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:34