search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20
MENU CLOSE

Σκληρή επίθεση Λουράντου στον Τσίπρα – Είναι βαθιά νυχτωμένος

04.06.2015 19:02
Σκληρή επίθεση Λουράντου στον Τσίπρα – Είναι βαθιά νυχτωμένος - Media

Σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, μετά τη δημοσιοποίηση της ελληνικής πρόταση προς τους δανειστές.

 

Σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, μετά τη δημοσιοποίηση της ελληνικής πρόταση προς τους δανειστές.

Αφορμή στάθηκε η πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία  για φάρμακα που δεν απαιτείται συνταγή γιατρού θα μπορούν να διατίθενται και από τα καταστήματα λιανικής. 

Η ανακοίνωση βρίθει από χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρωθυπουργού και απειλές σχετικά με την στάση των φαρμακοποιών από εδώ και στο εξής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Λουράντου:

«’Όποιος καταχράται την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων, θα είναι απέναντί μας με όλη την σημασία της λέξης… 

Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να ξεφτυλίζει θεσμούς, να αμαυρώνει υπολήψεις και να υποθηκεύει αξιοπρέπειες υπέρ καθαρά προσωπικών και άλλων συμφερόντων και φιλοδοξιών, ξεχνά ότι ο κατατρεγμένος δεν έχει να χάσει τίποτα και θα αντιδράσει βίαια… 

Όποιος δεν έμαθε από τα λάθη των άλλων και συνεχίζει να κάνει τα ίδια, είναι ανεγκέφαλος  και θα έχει την ίδια και χειρότερη τύχη με αυτούς… 

Όσοι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και θεωρούν ότι αυτές υπάρχουν μόνο για να δίνονται, είναι βαθιά νυχτωμένοι και σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για  την απάτη τους… 

Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μετεκλογικά μιλά για «υφαρπαγή» της υπογραφής του ΟΟΣΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση και μετά από λίγες μέρες έρχεται να την προτείνει για εφαρμογή, υπάρχει θέμα αξιοπρέπειας όχι μόνο του ίδιου, αλλά και ολόκληρης της σημερινής Κυβέρνησης… 

Το φάρμακο δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία και συναλλαγές. Δεν προσφέρεται για ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων αυτών, που σήμερα επιθυμούν την μετατροπή του σε καταναλωτικό αγαθό ώστε να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του Ελληνικού λαού. Και όπως επέμενε στις τότε προεκλογικές του δηλώσεις και προγράμματα στην Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί η αγορά να ρυθμίζει την λειτουργία του και την διάθεση του φαρμάκου. 

Όμως άλλα έλεγε τότε και άλλα λέει σήμερα…. 

Είναι όπως φαίνεται πολύ δύσκολο να είναι κανείς  έντιμος!» 

Μάλιστα επικαλείται τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά (από τον περασμένο Σεπτέμβριο), σύμφωνα με τις οποίες ««το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο προϊόν με ανταλλακτική μόνον αξία. Άρα, η σύνδεση του φαρμάκου και των σημείων διάθεσης αυτού με τους κανόνες της αγοράς δεν είναι θεμιτή». 

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, όπως σημειώνεται στο κείμενο της πρότασης, θα προωθήσει το άνοιγμα του δικτύου διανομής των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και – κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις-, θα μπορούν να πωλούνται και σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία από τα σούπερ- μάρκετ. Εντούτοις θα υπάρξει ένα “σύστημα ελέγχου”, ώστε τα φάρμακα αυτά που δεν είναι απαραίτητο να συνταγογραφούνται από τους γιατρούς, ούτε αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, να διανέμονται μεν από τα καταστήματα λιανικής, αλλά παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:16