search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:14
MENU CLOSE

Επέκταση του προγράμματος για 9 μήνες ζητά η κυβέρνηση

10.06.2015 17:39
Επέκταση του προγράμματος για 9 μήνες ζητά η κυβέρνηση - Media

Την επέκταση του προγράμματος ως και τον Μάρτιο του 2016, φέρεται να έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από τους εταίρους, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο από τις Βρυξέλλες.

Την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά εννιά μήνες ζητά η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές από τις Βρυξέλλες το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει τα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό σκέλος του τρέχοντος προγράμματος, τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και την ανταλλαγή χρέους μεταξύ του ESM και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και η άρση της αβεβαιότητας. Τούτων δοθέντων, η ελληνική πλευρά δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα τίποτα.

Οι διαβουλεύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνει η ελληνική πλευρά, ενώ τονίζει ότι με τις επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες αποσκοπεί να βρεθεί πιο κοντά στη συμφωνία. Εξάλλου, ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πως «μια συμφωνία είναι πιθανή περισσότερο, παρά ποτέ».

Τέλος, γερμανικές διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η τριμερής συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:12