search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:16
MENU CLOSE

Μας την φορέσανε κανονικά…

25.06.2015 16:52
Μας την φορέσανε κανονικά… - Media

Δεν μας φτάνει που μας φορτώσανε 8 δις ευρώ μέτρα οι «τοκογλύφοι» δανειστές μας, τώρα κοιτάνε πώς να μας φορέσουνε ακόμα 3 δις ευρώ μέτρα, φτάνοντας στα 11 δις!

 

Δεν μας φτάνει που μας φορτώσανε 8 δις ευρώ μέτρα οι «τοκογλύφοι» δανειστές μας, τώρα κοιτάνε πώς να μας φορέσουνε ακόμα 3 δις ευρώ μέτρα, φτάνοντας στα 11 δις!!!

Την ίδια δε ώρα, η διαπραγμάτευση καλά κρατεί διότι λέει, οι θεσμοί είναι ανυποχώρητοι στη μη αποδοχή των νέων υφεσιακών μέτρων που θέλουν εκ νέου να επιβάλουν στην ελληνική κυβέρνηση!!!

Και για του λόγου το αληθές… ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος αναφερόμενος στην νέα πρόταση του ΔΝΤ, επί της οποίας γίνονται οι μεγάλες συγκρούσεις, έλεγε ότι πρόκειται για «μία εξαιρετικά σκληρή πρόταση». Και προσέθετε: «Είναι μία βαρβαρότητα, φωτιά και λάβρα. Δεν είναι πρόταση, είναι Αρμαγεδώνας!!».

Ζητούν νέο αίμα και επιμένουν να αποδεχτούμε την ίδια οικονομική συνταγή, η οποία εκ των πραγμάτων έχει αποτύχει και για την οποία πολλοί αξιωματούχοι των θεσμών έχουν παραδεχτεί πως όλη αυτή την πενταετία των Μνημονίων, δόθηκε στον ασθενή, λάθος φάρμακο!!

Το μόνο καλό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι η επιμονή του Τσίπρα να διαπραγματεύεται τους ξεσκέπασε και τους ανάγκασε να εκτεθούν και να αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Στο συμπέρασμα αυτό άλλωστε φαίνεται να καταλήγει και ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος καταγγέλλει ευθέως τους πιστωτές ότι επιχειρούν «να υπαγορεύσουν την εσωτερική πολιτική», τους καταλογίζει «παταγώδη αποτυχία» στις προβλέψεις τους, ενώ ερωτά εάν «ο στόχος είναι να κατατροπώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ» και προειδοποιεί ότι «εάν συμβεί τελικά το Grexit θα είναι επειδή οι δανειστές, ή τουλάχιστον το ΔΝΤ, ήθελαν να συμβεί».

Το θέμα τώρα που μένει να απαντηθεί είναι η εν λόγω συμφωνία που πασχίζουν να πάρουν μπορεί να σταθεί στην Βουλή και στην ελληνική κοινωνία;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10