search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:24
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Ο Ντάισελμπλουμ ήθελε capital controls πριν 5 μήνες! (Video)

01.07.2015 22:19
Βαρουφάκης: Ο Ντάισελμπλουμ ήθελε capital controls πριν 5 μήνες! (Video) - Media

Την αποκάλυψη ότι ο επικεφαλής του Eurogroup είχε απειλήσει με capital controls στην πρώτη συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη, έκανε ο Έλληνας υπουργός.

 

Την αποκάλυψη ότι ο επικεφαλής του Eurogroup είχε απειλήσει με capital controls στην πρώτη συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη, έκανε ο Έλληνας υπουργός.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέει για την συζήτηση που είχε με τον Ολλανδό ομόλογό του: «Όταν ήταν στο γραφείο μου ο Νταίσελμπλουμ, μου είπε: Μνημόνιο ή το πρόγραμμα θα καταρρεύσει και θα μείνετε εκτός προγράμματος. Όταν τον ρώτησα αν μας απειλεί, για το αν δεν υπογράψουμε το τρέχον μνημόνιο, ότι θα βγούμε από το ευρώ, μας απάντησε, όχι αλλά θα καταρρεύσει το σύστημα. Δηλαδή του είπα εγώ θα καταρρεύσουν οι τράπεζες μας ή θα προχωρήσουμε σε capital controls; Προφανώς μου απαντάει εκείνος».

Όσο για το Eurogroup της Τετάρτης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι συνάδελφοί του κινήθηκαν στην «γραμμή» που χάραξε η καγκελάριος Μέρκελ, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος του ξεκαθάρισε: «η σύσταση της κυβέρνησης για το όχι στο δημοψήφισμα είναι σύσταση υπέρ του ευρώ και υπέρ της συμφωνίας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15