search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 07:38
MENU CLOSE

Μέσα στην ημέρα αποστέλλεται η ελληνική πρόταση

09.07.2015 09:27
Μέσα στην ημέρα αποστέλλεται η ελληνική πρόταση - Media

Εντός της ημέρας αποστέλλεται η πρόταση της Ελλάδας, βάση της οποίας αποτελεί το κείμενο που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα στο Eurogroup.

 

Εντός της ημέρας αποστέλλεται η πρόταση της Ελλάδας, βάση της οποίας αποτελεί το κείμενο που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα στο Eurogroup.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβούλιου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο εξετάζει την ελληνική πρόταση.

Η πρόταση που περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, συζητήθηκε νωρίτερα σε πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σε πιο ”κλειστό” κύκλο, υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και των υπουργών Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, Οικονομίας Γ. Σταθάκη και Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Μάλιστα εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σε ερώτηση των δημοσιογράφων «αν βλέπει συμφωνία», απάντησε μονολεκτικά λέγοντας: «Αισιοδοξία».

Σχετικά με τα χρήματα που θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι αυτό θα καθοριστεί από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της τριετίας, οι οποίες βρίσκονται σε συνάρτηση με τις μακροοικονομικές προβλέψεις και τα έσοδα.

Κυβερνητική πηγή χαρακτηρίζει εξάλλου ανακριβή, δημοσιεύματα που προσδιορίζουν το ύψος των μέτρων του τριετούς προγράμματος.

Στο μεταξύ μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενημέρωσε πως είχε επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό και του εξέφρασε την ελπίδα εντός της ημέρας να λάβει ρεαλιστικές μεταρρυθμιστικές προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ώστε να δημιουργηθεί μια win-win κατάσταση. Επισημαίνει δε, πως ότι και να συμβεί η βοήθεια στην Ελλάδα δεν δικαιολογεί την λανθασμένη φιλοσοφία που είχαμε για τα αίτια της κρίσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Eurogroup θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 16.00 ώρα Ελλάδας, ενώ την Κυριακή στις 17:00 η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την Ελλάδα και στις 19:00 η Σύνοδος όλων των χωρών της Ε.Ε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 07:38