search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:19
MENU CLOSE

Παρανάλωμα του πυρός ο Υμηττός – (Photos & Videos)

17.07.2015 10:10
Παρανάλωμα του πυρός ο Υμηττός – (Photos & Videos) - Media

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στους πρόποδες του Υμηττού, καθώς η νύχτα θα είναι δύσκολη, αφού εκατοντάδες μικροεστίες συνεχώς αναζωπυρώνονται. 

 

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στους πρόποδες του Υμηττού, καθώς η νύχτα θα είναι δύσκολη, αφού εκατοντάδες μικροεστίες συνεχώς αναζωπυρώνονται. 

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς στον Υμηττό από το απόγευμα της Παρασκευής έχει περιοριστεί σε χαράδρα στην κορυφογραμμή,  στο ύψος της Άνω Γλυφάδας.

Οι φλόγες που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο από το πρωί έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε σπίτια, ενώ συγκινητική είναι η εθελοντική προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι με κουβάδες και λάστιχα παλεύουν να σβήσουν τις μικροεστίες, ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Το μεσημέρι οι πυροσβέστες εκκένωσαν την Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στον Καρέα και οδήγησαν σε ασφαλές σημείο τις 10 μοναχές που μονάζουν εκεί, αλλά και εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιαζόταν στην περιοχή “Αστυνομικά”, όπου εκεί βρισκόταν το πιο ενεργό μέτωπο. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα δύο μέτωπα της φωτιάς στον Υμηττό ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα που τους κάνει να πιστεύουν ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Από το απόγευμα  και μετά η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση καθώς οι άνεμοι κόπασαν ωστόσο υπάρχει φόβος για αναζωπυρώσεις ειδικά στην περίπτωση που ο αέρας ενισχυθεί και πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πύρινη λαίλαπα εκτός από τις καταστροφές σε οικίες που βρίσκονται στους πρόποδες του Υμηττού, έχει κάνει στάχτη μέχρι στιγμής και εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

Οι δήμοι Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον Καρέα, αμέσως ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, ενώ εκκένωσαν δημοτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν στην περιοχή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις προέβησαν –μέχρι να παρέλθει ο κίνδυνος– και στην απομάκρυνση κατοίκων από τις οικίες τους, οι οποίες απειλούνταν από τις φλόγες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται η συνδρομή της Γαλλίας και της Ιταλίας, από τις οποίες ζητήθηκε βοήθεια.

 Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, λόγων των μετεωρολογικών προγνώσεων και των καιρικών συνθηκών, θέτονται σε 24ωρη προληπτική φύλαξη, έως ότου πάψουν να ισχύουν οι προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, ο λόφος του Λυκαβηττού, ο λόφος του Φιλοπάππου, ο λόφος του Στρέφη και σε επιφυλακή το Άλσος Ιλισίων και η Ακαδημία Πλάτωνος.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15