search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:27
MENU CLOSE

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Λακωνία (Photos/video)

17.07.2015 11:15
Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Λακωνία (Photos/video) - Media

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία για έναν 58χρονο νεκρό, ελληνικής καταγωγής που ζει μόνιμα στην Ελβετία, ο οποίος είχε μεταφερθεί, το πρωί, στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης με αναπνευστικά προβλήματα από καπνούς, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

 

Όλη τη νύχτα αναμένεται να καίει το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στη Λακωνία.

Η φωτιά αφού καίει ανεξέλεγκτη και λόγω των ισχυρών ανέμων δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή της. 

Όπως δήλωσε στο «Ποντίκι», ο γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Φιλιπάκης, από την πυρκαγιά, μέχρι το απόγευμα  είχαν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές πολλά σπίτια σε οικισμούς, σε πρωτοφανή έκταση για τα δεδομένα της περιοχής. Όπως σημείωσε, οι άνεμοι στην περιοχή έπνεαν κατά τόπους ακόμη και με ‘ένταση 10 μποφόρ.

Στις φλόγες τυλίχθηκε το απόγευμα το κέντρο Υγείας Νεάπολης, το οποίο είχε εκκενωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Νωρίτερα, είχε επιβεβαιωθεί η πληροφορία για έναν 58χρονο νεκρό, ελληνικής καταγωγής που ζει μόνιμα στο Βέγιο ο οποίος είχε μεταφερθεί, το πρωί, στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης. Ο άτυχος άνδρας υπέστη καρδιακό επεισόδιο από παθολογικά αίτια.

Όλος ο κόσμος στην ευρύτερη περιοχή έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης με τις δικές του δυνάμεις.

Μέχρι και ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας – Σπάρτης κ. Ευστάθιος εθεάθη στη θέση του συνοδηγού σε βυτιοφόρο όχημα κινούμενο στο μέτωπο της φωτιάς

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι.

Περίπου 500 κάτοικοι έχουν μεταφερθεί  με πλοία σε ασφαλές σημείο.

Επιπλέον σημείωσε ότι έχει καεί άγνωστος αριθμός σπιτιών στην είσοδο του χωριού Λάχι και τρεις οικίες στο Φαρακλό.

Στην περιοχή υπάρχει πολύ μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο, αλλά το έργο τους γίνεται δύσκολο γιατί οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί. Στην προσπάθεια της κατάσβεσης  συνδράμουν πολίτες της περιοχής με ψεκαστικά και βυτιοφόρα καθώς και ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού.

Εκκενώθηκε και το Γηροκομείο Νεάπολης

Στην εκκένωση και του Γηροκομείου Νεάπολης προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές και οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε συγγενείς τους.

Νωρίτερα το μεσημέρι, είχε εκκενωθεί και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.

Το προσωπικό των δύο ιδρυμάτων φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της περιοχής, προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τα Κέντρα Υγείας Μολάων και Σπάρτης, καθώς και το νοσοκομείο της πόλης, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:27