search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:54
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Ιστορίες συνωμοσίας και αθλιότητας

29.07.2015 03:00
Βαρουφάκης: Ιστορίες συνωμοσίας και αθλιότητας - Media

Αν κάτι αποκάλυψε και πρόβαλε στις πραγματικές του διαστάσεις η υπόθεση του plan B του Βαρουφάκη, «για την επιστροφή στη δραχμή» είναι ότι η Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών είναι «βυσματωμένη» στην τρόικα των δανειστών.

 

Αν κάτι αποκάλυψε και πρόβαλε στις πραγματικές του διαστάσεις η υπόθεση του plan B του Βαρουφάκη, «για την επιστροφή στη δραχμή» είναι ότι η Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών είναι «βυσματωμένη» στην τρόικα των δανειστών. Αυτή η υπόθεση επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη: ότι το μέγεθος της αθλιότητας του συμπλέγματος των «κυρίαρχων» media της χώρας είναι άπειρο…

Οι επιθέσεις κατά του Γ. Βαρουφάκη, εμφανώς συντονισμένες από εγχώρια κέντρα μοιάζουν με επιθέσεις αυτοκτονίας αξιοπρέπειας και επαγγελματικής επάρκειας «αξιοσέβαστων» κατά τα λοιπά συναδέλφων, οι οποίοι επιτελούν το έργο της «ενημέρωσης».

Στην προκειμένη περίπτωση όπλα της ενημέρωσης είναι η άγνοια, η διαστρέβλωση και η λάσπη, με προφανή στόχο τον αποδιοπομπαίο Γιάνη, ο οποίος έχει το ελάττωμα –λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας- του αλεξικέραυνου. Τραβά πάνω του τα πυρά.

Ωστόσο, τα εν λόγω πυρά είναι «άσφαιρα» καθώς για πολλά θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει τον πρώην Υπουργό, όχι όμως για:

  • Την επιβεβλημένη αναζήτηση ενός εναλλακτικού σχεδίου στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση πήγαινε στα βράχια
  • Την επιβεβλημένη παράκαμψη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ, καθώς όπως είναι γνωστό αποτελεί «παραμάγαζο» της τρόικας
  • Την εξασφάλιση επάρκειας της αγοράς σε φάρμακα- τρόφιμα- καύσιμα στην περίπτωση που οι δανειστές (και εκβιαστές) της χώρας ολοκλήρωναν την απειλή.

Έχουμε την εντύπωση- με βάση την κοινή λογική- ότι η δημιουργία ενός εναλλακτικού σχεδίου στην περίπτωση μάλιστα που μια κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει  την ελίτ του νόμιμου χρηματοπιστωτικού υποκόσμου, δεν είναι παράνομη αλλά επιβεβλημένη ενέργεια. Η εντύπωση αυτή ενισχύεται, μάλιστα, από την επιβεβαίωση ότι η υπηρεσία των πληροφοριακών συστημάτων του ΥΠΟΙΚ είναι ήδη «χακαρισμένη» ως «ανεξάρτητη αρχή από τους δανειστές.

Παρ’ όλα αυτά, το αφήγημα των media, του εγχώριου διεφθαρμένου οικονομικού συστήματος και της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ εν συγχορδία) κάνει λόγο για την «εγκληματική οργάνωση» του υπουργού οικονομικών. Προφανώς γιατί,   για όλους αυτούς, η νομιμότητα της υπέρτατης αρχής της χώρας δεν βρίσκεται στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά κάπου στις Βρυξέλλες, και σίγουρα εντός της γερμανικής καγκελαρίας.

 

Υ.Γ.1 σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε με το κείμενο αυτό να υπερασπιστούμε το «σχέδιο Βαρουφάκη» κατά κύριο λόγο γιατί απέτυχε να βοηθήσει το σκοπό για τον οποίο εκπονήθηκε, δηλαδή να ενισχύσει την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας και να αντιμετωπίσει δυσμενείς εξελίξεις. 

Υ.Γ.2 θα ήταν κέρδος για όλους αν ο πρώην υπουργός Οικονομικών συνήθιζε να μιλά λιγότερο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:54