search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:29
MENU CLOSE

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας πέταξε τους συντρόφους του στα σκυλιά

14.08.2015 05:16
Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας πέταξε τους συντρόφους του στα σκυλιά - Media

Στην αρχή της ομιλίας της που ανέβηκε στο βήμα λίγο πριν τις 8 το πρωί, η πρόεδρος της Βουλής κατέθεσε μεγάλο όγκο χαρτιών στα πρακτικά, από δηλώσεις του Πρωθυπουργού όπου αποκαλούσε αντισυνταγματικά τα Μνημόνια. 

 

Στην αρχή της ομιλίας της που ανέβηκε στο βήμα λίγο πριν τις 8 το πρωί, η πρόεδρος της Βουλής κατέθεσε μεγάλο όγκο χαρτιών στα πρακτικά, από δηλώσεις του Πρωθυπουργού όπου αποκαλούσε αντισυνταγματικά τα Μνημόνια. Μόλις πήρε τον λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μια συμβολική κίνηση όλο το υπουργικό συμβούλιο αποχώρησε από την αίθουσα.

“Είμαστε όχι αυτά που λέμε αλλά αυτά που πράττουμε. Είμαστε Κάθε λέξη του Συντάγματος αν δεν περνάει από το μυαλό μας να παραβιάσουμε τις συνταγματικές εγγυήσεις.

Είμαστε υπαρασπιστές του λαού και της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας αν την εξουσία που λάβαμε από το λαό αν τιμάμε την ετυμηγορία του με το 37% που πήραμε στις εκλογές.

Πρωτοτυπούμε είπε ο πρωθυπουργός τότε και μας γέμισε ελπίδα. Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει μνημόνια να ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος τρόπος διάσωσης της χώρας. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία να φέρνει μνημόνια σε μια νύχτα. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι”, είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

“Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν εκείνους που αντιστέκονται σε αυτά για παλιμπαιδισμό. Πόσες φορές ο κ. Σαμαράς δεν κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πρόεδρο δεκαπενταμελούς. Δεν είναι πρωτοτυπία να κατηγορούν όσους αντιστέκονται για προδοσία και σύμπραξη με τον εχθρό, είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Εκείνο που είναι πραγματική πρωτοτυπία σε όλη την Ευρώπη είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς να παραδίδει την λαϊκή εντολή στην τρόικα μαζί με τα κλειδιά της χώρας.

Δεν αρκεί να λέτε δεν υιοθετούμε το μνημόνιο όταν ψηφίζετε την  κατάλυση και των τελευταίων εγγυήσεων κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Ντράπηκα όταν άκουσα τον κ. Μάρδα να υιοθετεί το τέχνασμα που του πρότεινε ο κ. Βενιζέλος να το μετονομάζει σε συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο”.

“Είμαστε όχι ότι λέμε αλλά ότι πράττουμε. Σήμερα επέλεξα να κάνω αυτό που κάνω όταν σπιλώνεται και παραποιείται η αλήθεια. Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον πρωθυπουργό γιατί με έπεισε ο ίδιος ότι πρέπει να σταματήσω να το κάνω.

Δεν είχε δικαίωμα να εξανεμίσει το πολιτικό κεφάλαιο. Με πληγώνει και με στενοχωρεί η επιλογή του Αλέξη Τσιπρα να καταχωρηθεί στους πρωθυπουργούς των Μνημονίων και να επιλέξει να πετάξει τους συντρόφους του στα σκυλιά και να ανέχεται να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού και διεφθαρμένου διαπλεκόμενου κατεστημένου”, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

“Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου την διαδρομή μου την αξιοπρέπεια και την υπόσταση μου.

Κύριοι της κυβέρνησης δεν έχετε το δικαίωμα να φορτώσετε την χώρα με ένα νέο δάνειο. Ο πρωθυπουργός την επομένη του εκβιασμού ζήτησε να του προτείνουμε εναλλακτικές. Πέρασε ένας μηνας που είπα από τότε ότι πιστεύω ότι υπάρχουν”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:28