search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:50
MENU CLOSE

Βρέθηκε το αρχαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι!

22.08.2015 12:46
Βρέθηκε το αρχαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι! - Media

Το αρχαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι στον κόσμο ανακάλυψε στην θαλάσσια περιοχή του γερμανικού νησιού Αμρουμ μια συνταξιούχος ταχυδρομική υπάλληλος, η Μαριάν Γουίνκλερ.

 

Το αρχαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι στον κόσμο ανακάλυψε στην θαλάσσια περιοχή του γερμανικού νησιού Αμρουμ μια συνταξιούχος ταχυδρομική υπάλληλος, η Μαριάν Γουίνκλερ.

Η συνταξιούχος ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ότι παρατήρησε μέχρι και ένα σημείωμα με οδηγίες για το πώς να ανοίξει το μπουκάλι. «Ο σύζυγός μου Χορστ προσπάθησε να βγάλει το μήνυμα από το μπουκάλι χωρίς επιτυχία, οπότε αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες» δήλωσε η Μαριάν.

Το μπουκάλι περιείχε οδηγίες στα Αγγλικά, στα Γερμανικά και στα Ολλανδικά για την επιστροφή του στην Μεγάλη Βρετανία.

Στο σημείωμα που αποκαλύφθηκε, ζητούνταν πληροφορίες για την τοποθεσία που βρέθηκε το μπουκάλι και να σταλεί πίσω στον Θαλάσσια Βιολογική Ένωση του Πλύμουθ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, το μήνυμα έγραφε να δοθεί ένα σελίνι σε όποιον το βρει. Το προσωπικό της Ένωσης αποκάλυψε ότι το μπουκάλι ήταν ένα από τα 1.020 μπουκάλια που είχαν ριχθεί στη Βόρεια Θάλασσα το χρονικό διάστημα 1904-1906, ως πείραμα για την δύναμη των ωκεάνιων ρευμάτων.

Η Ένωση επικοινώνησε με τον θεσμό του Παγκοσμίου Ρεκόρ Guinness για να διαπιστωθεί αν η ανακάλυψη του μπουκαλιού σπάει το χρονολογικό ρεκόρ των 99 ετών. Επιπλέον, δόθηκε ένα σελίνι στην Μαριάν και τον Χόρτς Γουίνκλερ, όπως υποσχόταν το μήνυμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:50