search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:22
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση δείχνει «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και εννιακομματική Βουλή – Στο 4,5% η Λαϊκή Ενότητα

25.08.2015 16:09
Δημοσκόπηση δείχνει «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και εννιακομματική Βουλή – Στο 4,5% η Λαϊκή Ενότητα - Media

Προβάδισμα δύο μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ επί της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση.

 

Προβάδισμα δύο μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ επί της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, «ντέρμπι» διεξάγεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, εννιά (!) κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, ενώ η νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 4,5%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24% έναντι 22% της Νέας Δημοκρατίας ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6%, Ποτάμι με 5,5%, ΚΚΕ με 4,5%, ΠΑΣΟΚ με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 4,5%, Ένωση Κέντρου με 4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.

 

Αναποφάσιστο δηλώνει το 15% ενώ 5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει «άλλο κόμμα».

Σημαντικό στοιχείο είναι και η έλλειψη συσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται μόλις στο 50%, ενώ αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία η συσπείρωση παρουσιάζεται στο 70% με ανοδικές τάσεις.

Παράλληλα από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι τόσο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όσο και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν μονόδρομο το ευρώ σε συντριπτικό ποσοστό, ενώ οι περισσότεροι ερωτηθέντες θεωρούν λάθος την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:11