search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:19
MENU CLOSE

Λαζόπουλος: Τα κόμματα της Αριστεράς έγιναν σαν γριές που πλέκουν, λένε ωραία λόγια, αλλά δεν αποδίδουν

01.09.2015 06:30
Λάκης Λαζόπουλος για κορωνοϊό: «Πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να μη φοβάσαι» (Video) - Media

Θέση στην πολιτική διαμάχη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πήρε ο Λάκης Λαζόπουλος, εκφράζοντας την αντίθεση του στη διαμάχη της Αριστεράς.

 

Θέση στην πολιτική διαμάχη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πήρε ο Λάκης Λαζόπουλος, εκφράζοντας την αντίθεση του στη διαμάχη της Αριστεράς.

O Λάκης Λαζόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ανέφερε: Μέσα σ’ αυτή τη διάχυτη απελπισία που γίνεται αισθητή στην ελληνική κοινωνία μετά την κατάληξη της διαπραγμάτευσης, οι πολίτες θα πρέπει να αναλογιστούν ενόψει των εκλογών, ποια είναι η εικόνα της Ελλάδας σήμερα, ποια θέση διεκδικούν για τη χώρα τους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ποιες πολιτικές, με ποιες συνέπειες, τους προτείνει το κάθε κόμμα ξεχωριστά.

Ο δημοφιλής ηθοποιός καταφέρεται ενάντια στα κόμματα που διακυβέρνησαν την Ελλάδα, αφήνοντάς την – όπως υποστηρίζει – εκτός 21ου αιώνα και “διαλύοντάς την επί 40 χρόνια”.

Στο πλαίσιο αυτό, υπερασπίζεται τη διαπραγμάτευση που διεξήγαγε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας πως υπήρξε η πρώτη κυβέρνηση που έδρασε «χωρίς προσυνεννόηση με τον εχθρό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους. Είναι άλλο πράγμα να πας προ-συνεννοημένος και να υπογράφεις ό,τι σου βάζουν μπροστά, και είναι άλλο πράγμα να αγωνίζεσαι, να χάνεις τη μάχη γιατί ο εχθρός είναι ισχυρότερος και γιατί μπορεί να σου επιβάλει αυτά που σου επιβάλλει, και εσύ δεν έχεις επίσης ένα εναλλακτικό σχέδιο γιατί δεν έχεις μια χώρα έτοιμη».

Και συμπληρώνει «με τον παραγωγικό ιστό της χώρας “κατεστραμμένο” δεν μπορούσε να διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στους δανειστές. Έχει διαλυθεί ο παραγωγικός της ιστός, έχει διαλυθεί η ίδια σου η χώρα, έχουν σκορπίσει οι νέοι σου στα μήκη και τα πλάτη της γης και δεν μπορείς να ξανασηκωθείς».

“Κάνω την ύστατη προσπάθειά μου να είμαι μέσα στο ευρώ, αλλά αν δεν γίνει βιώσιμο το χρέος, εάν δεν ελαφρυνθεί, δεν θα μπορέσω και να παραμείνω” προτείνει ως συνισταμένη θέση ο Λάκης Λαζόπουλος, αναφερόμενος στη λυδία λίθο της διαπραγμάτευσης.

«Δεν μπορεί τα κόμματα της Αριστεράς να γίνουν σαν γριές, που πιάνουν το πλεκτό τους και λένε ωραία λόγια, και όταν έρχεται η ώρα να μην μπορούν να αποδώσουν κάτι, ή όταν χάνουν, να πέφτουν πάνω στον ίδιο τους τον εαυτό και να τον χτυπάνε» είπε ο γνωστός ηθοποιός. Αναφερόμενος δε, σε όσους εναντιώνονται πολιτικά στη συμφωνία που υπογράφτηκε, και δη σχετικά με τη στάση Λαφαζάνη να ιδρύσει νεό κόμμα, ο Λαζόπουλος πρόσθεσε: «Βεβαίως να διαφωνήσεις, αλλά πάνω σε μια μαχαιριά που δίνει ο Σόιμπλε, πάνω στο ελληνικό σώμα, δεν μπορεί να έρχεσαι εσύ και να δίνεις άλλη μια. Χρειάζονται διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες, αλλά όχι και εμφύλιος»

Προειδοποίησε ότι «το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό δεν πρόκειται να φέρει καμία αλλαγή» και πως «αντί να ενωθούμε προχωρούμε σε διαίρεση. Αντί να κάνουμε πολλαπλασιασμό κάνουμε διαίρεση».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:18