search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:51
MENU CLOSE

Η μόδα πάει … μουσείο!

04.09.2015 15:24
Μουσείου Λούβρου: «Ίλιγγος» από την απώλεια εσόδων λόγω κορωνοϊού – Ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ! - Media

Ένα νέο μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του τον ερχόμενο Οκτώβριο στην πανεπιστημιούπολη του Savannah College of Art and Design της Ατλάντα.

 

Ένα νέο μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του τον ερχόμενο Οκτώβριο στην πανεπιστημιούπολη του Savannah College of Art and Design της Ατλάντα.

Πρόκειται για ένα μουσείο μόδας που μετά από δεκατρία χρόνια γίνεται πραγματικότητα.

Σε μία έκταση περίπου 930 τετραγωνικών μέτρων το νέο μουσείο θα διαθέτει χώρους για συντήρηση, έρευνα και συζήτηση γύρω από τη μόδα.

Ο χώρος θα αποτελείται από μια δημόσια γκαλερί, ένα εργαστήριο συντήρησης της μόδας, και μια βιβλιοθήκη πολυμέσων που θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές και κινηματογραφικές παρουσιάσεις.

Πρώτη έκθεση που θα φιλοξενήσει θα είναι ρούχα του «Oscar de la Renta», τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του σχεδιαστή.

Θα εκτεθούν ρούχα από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 μέχρι σήμερα και θα συμπεριληφθούν τουαλέτες που έχουν φορέσει από την Τέιλορ Σουίφτ μέχρι την Όπρα Γουίνφρεϊ, καθώς και τα σχέδια του διαδόχου του Πίτερ Κόπινγκ.

Για το μέλλον το μουσείο προγραμματίζει να φιλοξενήσει την έκθεση «Art x Fashion», που θα εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη και το σχέδιο ρούχων, την έκθεση «i feel ya: SCAD + Andre 3000 Benjamin», η οποία διερευνά τη μόδα, τον κινηματογράφο και τη ζωγραφική μέσα από τα μάτια τριών προσώπων: του Αντρέ Μπέντζαμιν, γνωστός ράπερ της Ατλάντα, τον σκηνοθέτη Γκρεκ Μπροντσέλα και τον ζωγράφο Τζίμι Ο’ Νιλ.

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στο SCAD Museum of Art.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν σήμερα τρία κολεγιακά μουσεία που είναι αφιερωμένα στη μόδα, συμπεριλαμβανομένου του Fashion Institute of Design & Merchandising Museum στο Λος Άντζελες, το Μουσείο του Ινστιτούτου Μόδας και Τεχνολογίας στη Νέα Υόρκη, και το Μουσείο του Πανεπιστημίου Kent State στο Οχάιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:49