search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:39
MENU CLOSE

Μητρόπουλος: Xωρίς εγγύηση κατώτατης σύνταξης οι μισοί ασφαλισμένοι

30.09.2015 08:41
Μητρόπουλος: Xωρίς εγγύηση κατώτατης σύνταξης οι μισοί ασφαλισμένοι - Media

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες θα μείνουν χωρίς την εγγύηση της κατώτατης σύνταξης, δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

 

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες θα μείνουν χωρίς την εγγύηση της κατώτατης σύνταξης, δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

Γυναίκες που αμείβονται με χαμηλούς μισθούς και όσοι παίρνουν συντάξεις αναπηρίας και χηρείας είναι οι κατηγορίες που απειλούνται περισσότερο, σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής.

Mε βάση το μνημόνιο, σημείωσε, όσοι συνταξιοδοτηθούν από την 1η Ιουλίου 2015 και μετά, εάν δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος ηλικίας, θα λάβουν μόνο το ποσό της σύνταξης που αναλογεί στο ύψος των εισφορών που έχουν καταβάλει, χωρίς την κρατικά χρηματοδοτούμενη κατώτατη σύνταξη.

Το όριο, είπε ο ίδιος, σήμερα από τα 486 ευρώ καθορίζεται στα 392,7 ευρώ για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2015 και μετά με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή εργατικού ατυχήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:38