search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:06
MENU CLOSE

Προς επέμβαση στη Συρία και οι Βρετανοί

04.10.2015 06:49
Η επανεμφάνιση της Κάμερον Ντίαζ: Χωρίς μακιγιάζ παρέα με τη κολλητή της Ντρου Μπάριμουρ - Media

Ο πρωθυπουργός Κάμερον θα καλέσει τη Βουλή των Κοινοτήτων να εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία.

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει να προωθεί το σχέδιό του να διεξαχθεί ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων προκειμένου να εγκριθεί η ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έγραψε η εφημερίδα The Daily Telegraph.

Ο Κάμερον φέρεται να δήλωσε ότι οι επιθέσεις των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία «μπορεί κάλλιστα να καταστούν εφικτές». Ο Κάμερον έχει δηλώσει πως θεωρεί ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επέκταση των αεροπορικών επιδρομών της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας.

Το 2013, ο Κάμερον είχε ηττηθεί σε μια ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο με το ίδιο αίτημα. Κατά συνέπεια, οι βρετανικοί βομβαρδισμοί εναντίον του ΙΚ διεξάγονται μέχρι τώρα μόνο στο γειτονικό Ιράκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, ο Κάμερον δεν πιστεύει πως η ρωσική στρατιωτική ανάμιξη στον συριακό πόλεμο θα έπρεπε να αποτρέψει την προσπάθεια της Βρετανίας να πλήξει το ΙΚ.

«Αυτό για το οποίο είμαι σαφής είναι το ότι μια από τις μεγαλύτερες απειλές στις οποίες πρέπει να αντιδράσουμε είναι αυτή, η απειλή της τρομοκρατίας», φέρεται να είπε ο Κάμερον την παραμονή του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία.

Κάνοντας εξάλλου μια ανακοίνωση που θα ικανοποιήσει πολλά στελέχη του κόμματός του, ο Κάμερον είπε πως θα «ενισχύσει» τις Ειδικές Δυνάμεις και ειδικά τις επίλεκτες μονάδες της SAS και ότι η κυβέρνησή του θα προκρίνει την αγορά 20 νέων τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών Protector στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μετά την αποκάλυψη που έκανε τον περασμένο μήνα ότι η Βρετανία σκότωσε δύο υπηκόους της που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία, ο Κάμερον είπε ότι οι Βρετανοί τζιχαντιστές θα πλήττονται από τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στο έδαφος της Συρίας, σε ένα μέτρο «υστάτης προσφυγής», σημειώνεται ακόμη στο δημοσίευμα της Telegraph.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05