11/07/2020 07:53:21

Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Ο «γύρος της Ευρώπης» για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο - Media

 

Πιο αισιόδοξος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε ότι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

«Όλοι οι παίκτες θέλουν να βρεθεί λύση και οι ρυθμιστικές αρχές και η κυβέρνηση και η ΕΚΤ και οι τράπεζες», ανέφερε ο υπουργός, λέγοντας ότι είμαστε κοντά στο να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προς την κατεύθυνση του να κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση κάτι που το παραδέχονται και οι Θεσμοί. Περιγράφοντας την στρατηγική της κυβέρνησης ο Τσακαλώτος είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αγκάθια και αβεβαιότητες και πως το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα μπορέσουμε στο τέλος του χρόνου να τελειώσουμε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.