17/02/2020 17:20:05

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια  - Media

 

Δεμένα παραμένουν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν τα ναυτεργατικά σωματεία.

Βασικά ζητήματα είναι το Ασφαλιστικό και οι ανατροπές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών υπογραμμίζουν πως η κατάργηση των οργανικών συνθέσεων, η διάλυση του ΝΑΤ και η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι αιτία πολέμου για τους ναυτεργάτες.

Οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτε νέο, τονίζει ανακοίνωση, απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας.

«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», καταλήγει η ΠΝΟ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.