search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:36
MENU CLOSE

Ο Βόλος έχει πια δωρεάν wi-fi!

02.11.2015 21:47
Βόλος: Ζήτησε από ραδιοταξί να του κάνει νυχτερινά ψώνια - Σοκολάτες, σουβλάκια και... προφυλακτικά στη λίστα  - Media

Δωρεάν Wi-Fi, δηλαδή ασύρματο δίκτυο με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, απολαμβάνουν από σήμερα οι κάτοικοι του Βόλου, αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

 

Δωρεάν Wi-Fi, δηλαδή ασύρματο δίκτυο με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, απολαμβάνουν από σήμερα οι κάτοικοι του Βόλου, αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Ήδη 15 κόμβοι εκπομπής έχουν παραδοθεί από την εταιρία που ανέλαβε να εγκαταστήσει το δίκτυο στον Βόλο και εκπέμπουν σε κεντρικά σημεία : Στο δημαρχείο Βόλου, στη λεωφόρο Δημητριάδος και Κοραή, στην πλατεία Πανεπιστημίου, στη λεωφόρο Δημητριάδος και Τοπάλη, στο Πανεπιστήμιο (Ιάσωνος & Αργοναυτών), στη γωνία Αργοναυτών και Γκλαβάνη και στη γωνία Αργοναυτών και Γαμβέτα.

Οι υπόλοιποι κόμβοι θα εγκατασταθούν σταδιακά, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα καλύψουν και την Νέα Ιωνία.

Με το δίκτυο αυτό δημιουργείται ένα «νέφος» πρόσβασης στο διαδίκτυο, εκπέμποντας στις νόμιμες και καθορισμένες από την ΕΕΤΤ συχνότητες και ισχύ, δίνοντας την δυνατότητα στους κατοίκους του Βόλου, να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και να επικοινωνούν με ασφάλεια, αφού το δίκτυο προστατεύει τους χρήστες από άσεμνο υλικό.

Η διασύνδεση των κόμβων γίνεται μέσα από το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου Βόλου και σε συνεργασία με τον ΟΤΕ.

Οι κάτοικοι του Βόλου, όσο και οι επισκέπτες που θα επιθυμήσουν σύνδεση, θα πρέπει να ζητούν κωδικό πρόσβασης από τον Δήμο Βόλου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τον έντυπο οδηγό σύνδεσης με όλα τα βήματα που θα πρέπει να κάνουν για να συνδεθούν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:35