search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:17
MENU CLOSE

Spiegel: «Επίθεση γοητείας» του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη

05.11.2015 12:35
Spiegel: «Επίθεση γοητείας» του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη - Media

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση περιμένει εναγωνίως να λάβει την επόμενη δόση από τους δανειστές καθώς το κρατικό ταμείο είναι σχεδόν άδειο, ο “Ελληνας πρωθυπουργός κάνει «επίθεση γοητείας» στην Ευρώπη, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

 

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση περιμένει εναγωνίως να λάβει την επόμενη δόση από τους δανειστές καθώς το κρατικό ταμείο είναι σχεδόν άδειο, ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει «επίθεση γοητείας» στην Ευρώπη, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

«O Έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε να επωφεληθεί της προσφυγικής κρίσης κατά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και του Ευρωπαίου Επιτροπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί», αναφέρει το Spiegel και προσθέτει: «Για να λάβει την επόμενη δόση, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητηθεί από τους δανειστές. Για το λόγο αυτό , ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε μια επίθεση γοητείας στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα».

Για πρώτη φορά, τονίζει το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό, συνέδεσε σε υψηλό επίπεδο την προσφυγική κρίση με το πακέτο δανεισμού.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί συμβιβαστική λύση σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης.

«Είναι δύσκολο για μία κυβέρνηση που βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση στο εσωτερικό της», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας πως μαθητές και συνταξιούχοι αντιδρούν ενάντια στις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας, οι λιμενεργάτες απεργούν, τα συνδικάτα οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις και οι αγρότες είναι έτοιμοι να εξεγερθούν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:13