search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:21
MENU CLOSE

Ο Ομπάμα συγκαλεί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

14.11.2015 16:03
Ο Ομπάμα συγκαλεί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας - Media

Ο Ομπάμα συγκαλεί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας πριν αναχωρήσει για την G20, πολλοί Αμερικανοί τραυματίσθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι.

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να συγκαλέσει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας “για να εξετάσει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι” πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγνκτον για να μεταβεί στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Τουρκία, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Aμερικανός πρόεδρος πρόκειται να αναχωρήσει αεροπορικώς νωρίς σήμερα το απόγευμα (ώρα Ουάσινγκτον) για τη σύνοδο της G20. Οι ηγέτες των προηγμένων και των αναδυόμενων οικονομιών του πλαντήτη θα συνεδριάσουν από αύριο στην Αττάλεια.

Στο μεταξύ, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι ΗΠΑ “δεσμεύονται να βοηθήσουν τη Γαλλία με κάθε τρόπο” και πως οι δύο χώρες θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι εργάζεται αδιάκοπα για να εντοπίσει τους Αμερικανούς που πιθανόν να επλήγησαν από τους τρομοκράτες και διευκρίνισε πως πολλοί Αμερικανοί είναι μεταξύ των τραυματιών.

“Γνωρίζουμε ότι Αμερικανοί τραυματίσθηκαν και τους προσφέρουμε κάθε δυνατή προξενική βοήθεια”, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, χωρίς να διευκρινίσει ακιρβώς πόσοι Αμερικανοί έχουν τραυματισθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:20