search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:22
MENU CLOSE

Η ιστορία της πρώτης γυναίκας καμικάζι στην Ευρώπη – «Δεν είχε διαβάσει ποτέ το Κοράνι» λέει ο αδελφός της

20.11.2015 09:18
Η ιστορία της πρώτης γυναίκας καμικάζι στην Ευρώπη - «Δεν είχε διαβάσει ποτέ το Κοράνι» λέει ο αδελφός της - Media

Η Χάσνα Άιτ Μπουλαχτσέν, 26 ετών, η πρώτη γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας που έδρασε στην Ευρώπη, χαρακτηρίζεται από τους φίλους και τους συγγενείς της ένα κορίτσι που αγαπούσε τα πάρτυ, είχε πολλές σχέσεις με άνδρες και δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται για τη θρησκεία.

 

Η Χάσνα Άιτ Μπουλαχτσέν, 26 ετών, η πρώτη γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας που έδρασε στην Ευρώπη, χαρακτηρίζεται από τους φίλους και τους συγγενείς της ένα κορίτσι που αγαπούσε τα πάρτυ, είχε πολλές σχέσεις με άνδρες και δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται για τη θρησκεία.

Η Μπουλαχτσέν πυροδότησε την Τετάρτη τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί στη διάρκεια της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα της συνοικίας Σαν Ντενί του Παρισιού, όπου κρυβόταν μαζί με τον εξάδελφό της, τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ.

Μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατό της, η οικογένεια και οι φίλοι της παρουσίασαν μια διαφορετική εικόνα της νεαρής γυναίκας που είχε «κακή φήμη» και ήταν περισσότερο γνωστή για την αγάπη της στο αλκοόλ και τα τσιγάρα παρά για την αφοσίωσή της στο ισλάμ.

Ο αδελφός της Γιούσουφ Άιτ Μπουλαχτσέν δήλωσε ότι η Χάσνα δεν ενδιαφερόταν για τη θρησκεία, δεν είχε διαβάσει ποτέ το Κοράνι και είχε αρχίσει να φορά την ισλαμική μαντήλα μόλις πριν από έναν μήνα.

«Ζούσε στον κόσμο της. Δεν ενδιαφερόταν να μάθει για τη θρησκεία της», είπε χαρακτηριστικά. «Μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο, έμπαινε στο Facebook ή το WhatsApp», πρόσθεσε.

Παρόλο που ο Αμπααούντ ήταν ένας αφοσιωμένος τζιχαντιστής που είχε ταξιδέψει στη Συρία και ήταν γνωστός για τη δράση του στις ευρωπαϊκές αρχές, η Χάσνα φαίνεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μόλις πριν ένα μήνα, εγκαταλείποντας τον προηγούμενο τρόπο ζωής της για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Γιούσουφ περιγράφει τη σχέση του με την αδελφή του ως δύσκολη. «Δεν δεχόταν συμβουλές από κανέναν. Δεν ήθελε να φτιάξει τη ζωή της», εξήγησε.

Η Χάσνα πήρε τηλέφωνο τον αδελφό της την Κυριακή το απόγευμα και, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ακουγόταν σαν να είχε παραιτηθεί από τη ζωή.

«Ήταν θύμα βίας από τότε που ήταν πολύ μικρή, την κακομεταχειρίζονταν και την απέρριπταν. Ποτέ δεν είχε την αγάπη που χρειαζόταν», είπε ο Γιούσουφ. «Την ανέλαβε η Πρόνοια από την ηλικία των 5 ετών και μεγάλωσε με θετούς γονείς».

«Στη διάρκεια της εφηβείας της ήταν χαρούμενη, όμως όταν μεγάλωσε ξέφυγε. Έγινε απρόσεκτη, έφευγε από το σπίτι και άρχισε να κάνει κακές παρέες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η οικογένεια Άιτ Μπουλαχτσέν έφτασε στη Γαλλία το 1973 και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου γεννήθηκε η Χάσνα το 1989 στο Κλισί-λα-Γκαρέν ένα προάστιο κοντά στο Σαν Ντενί.

Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μικρή και μεγάλωσε σε θετές οικογένειες. Η μητέρα της, το μικρό όνομα της οποίας δεν είναι γνωστό, ζει σε ένα διαμέρισμα στο Ολνέ Σου Μπουά, ένα προάστιο 20 λεπτά από το Παρίσι.

Η Χάσνα επισκεπτόταν συχνά τη μητέρα της, αν και δεν έμενε εκεί μόνιμα. Διατηρούσε στενή σχέση και με τον πατέρα της, που ζούσε στο Μοσέλ.

Ένας φίλος της, ο Ματιού Ζακ, 24 ετών, είπε: «Ήταν κανονική και φορούσε δυτικά ρούχα, δεν φορούσε ποτέ χιτζάμπ. Δεν πήγαινε στο τέμενος ούτε προσευχόταν (…) Δεν ήταν καθόλου θρήσκα, ήταν σαν κι εμάς, έβγαινε, ζούσε μια ελεύθερη ζωή, πάντα ήταν έξω σε πάρτυ».

Μάλιστα το παρατσούκλι που της είχαν δώσει οι φίλοι της ήταν «καουμπόισσα», γιατί της άρεσε να φορά μεγάλα καπέλα σαν αυτά που φορούν οι καουμπόι.

Η Χάσαν είχε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Πολ Βερλέν και ήταν διευθύντρια σε μια κατασκευαστική εταιρεία, η οποία έκλεισε πέρυσι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:21