search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 15:59
MENU CLOSE

Επαναφέρει η Σουηδία το μέτρο των ελέγχων στα σύνορα με τη Δανία

04.01.2016 10:15
Επαναφέρει η Σουηδία το μέτρο των ελέγχων στα σύνορα με τη Δανία - Media

Οι αρχές της Σουηδίας επανέφεραν το μέτρο των ελέγχων στα σύνορα με τη Δανία, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τον αριθμό των μεταναστών που μπαίνουν στη χώρα.

 

Οι αρχές της Σουηδίας επανέφεραν το μέτρο των ελέγχων στα σύνορα με τη Δανία, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τον αριθμό των μεταναστών που μπαίνουν στη χώρα.

Οι έλεγχοι ταυτότητας και διαβατηρίων εφαρμόζονται ήδη στη γέφυρα Oresund, που συνδέει το Μάλμο της νότιας Σουηδίας με την Κοπεγχάγη την πρωτεύουσα της Δανίας.

Ο έλεγχος ταυτοτήτων και διαβατηρίων γίνεται για να περιοριστεί η είσοδος προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα προκαλεί έντονα προβλήματα σε όσους χρησιμοποιούν τη γέφυρα για τις μετακινήσεις τους καθώς έχει σχεδόν διπλασιάσει το χρόνο διέλευσης από τη γέφυρα.

Οι έλεγχοι στα σύνορα των δύο χωρών, η διέλευση των οποίων ήταν ελεύθερη από τη δεκαετία του 1950, θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τους Δανούς και τους Σουηδούς να πηγαίνουν στις δουλειές τους. Ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου της Σουηδίας δήλωσε ότι ο έλεγχος εφαρμόζεται ουσιαστικά στα όρια μιας μεγάλης μητροπολιτικής πόλης η οποία χωρίζεται πλέον από σύνορα και παρομοίωσε τους ελέγχους με το τείχος του Βερολίνου.

Πηγή: Independent 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 15:58