search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Βιντζότρατα που τους χρειάζεται…Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επανέφερε καταστροφικό αλιευτικό εργαλείο!

04.01.2016 12:07
Βιντζότρατα που τους χρειάζεται…Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επανέφερε καταστροφικό αλιευτικό εργαλείο! - Media

Δεν μας τα λένε καλά εκεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφού στις 18 Δεκεμβρίου με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, επετράπη και πάλι η χρήση του καταστρεπτικού για τη θαλάσσια ζωή αλιευτικού εργαλείου της βιντζότρατας.

 

Δεν μας τα λένε καλά εκεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφού στις 18 Δεκεμβρίου με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, επετράπη και πάλι η χρήση του καταστρεπτικού για τη θαλάσσια ζωή αλιευτικού εργαλείου της βιντζότρατας.

Το περίεργο είναι ότι ο Βαγγέλης Αποστόλου, είναι ο ίδιος υπουργός που τον περασμένο Μάρτιο είχε απαγορεύσει τη χρήση της βιντζότρατας, απόφαση που τότε αλιείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν χαιρετίσει αφού έμπαινε επιτέλους τέλος σε μια καταστροφική και για το περιβάλλον αλλά και για τον κλάδο των αλιέων πρακτική.

Το καταπληκτικό είναι, ότι ο Βαγγέλης Αποστόλου στην απόφαση που υπέγραψε, επικαλείται «ερευνητικούς σκοπούς» για την επαναφορά του καταστρεπτικού αλιευτικού εργαλείου.

Το καταπληκτικό είναι επίσης ότι ο Βαγγέλης Αποστόλου χρησιμοποιεί την ίδια επιχειρηματολογία περί «ερευνητικών σκοπών» με τον προκάτοχό του πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Καρασμάνη, ο οποίος είχε επαναφέρει τη βιντζότρατα προεκλογικά!

Γιατί ο σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε κωλοτούμπα; Γιατί επέλεξε να ακυρώσει τον εαυτό του και να παραβιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τον κοινό νου; Γιατί επέλεξε να έρθει σε σύγκρουση με τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών παράκτιων ψαράδων;

Είναι τόσο ισχυρές οι πιέσεις και τόσο εύκαμπτη η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, κόμμα που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, που εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση διαμαρτυρίας, το λένε ξεκάθαρα: «Η αλήθεια είναι ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπέκυψε στις συνεχείς πιέσεις των κατόχων των σκαφών με βιντζότρατα, αγνοώντας τις μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα αλλά και τα συμφέροντα των αλιέων παράκτιας ήπιας αλιείας».

Χαρακτηρίζουν, παράλληλα μόνο ως κακοφτιαγμένο πρόσχημα την επίκληση αναγκών για «επιστημονική έρευνα» και μάλιστα επισημαίνουν ότι την ίδια επιχειρηματολογία χρησιμοποιεί και η Ιαπωνία για να συνεχίζει παρά τη διεθνή απαγόρευση τη φαλαινοθηρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10