search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:09
MENU CLOSE

Τα Retail business awards είναι πια θεσμός

26.01.2016 17:03
Τα Retail business awards είναι πια θεσμός - Media

Retail business awards της χρονιάς ανακηρύχτηκε ο ΑΒ Βασιλόπουλος και Retail Manager της χρονιάς ο Αριστοτέλης Παντελιάδη της Metro,στη τελετή απονομής της 7η συνεχής χρονιάς RETAIL BUSINESS AWARDS που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στο Metropolitan Expo. 

 

Retail business awards της χρονιάς ανακηρύχτηκε ο ΑΒ Βασιλόπουλος και Retail Manager της χρονιάς ο Αριστοτέλης Παντελιάδη της Metro,στη τελετή απονομής της 7η συνεχής χρονιάς RETAIL BUSINESS AWARDS που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στο Metropolitan Expo.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους πρωταγωνιστές της βραδιάς οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους νικητές, αυτοί είναι Adidas Original Superstar Store (Αιόλου 25, Αθήνα) και Intersport (11ο χλμ Ε.Ο. Θεσ/νίκης Αεροδρομίου, Πυλαία), [Retail Store – Ένδυση / Υπόδηση], Media Markt (Λ. Κηφισίας 49, Μαρούσι), [Retail Store – Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Είδη], OK!Bread (Αρχελάου 26 & Χείρωνος, Παγκράτι) [Retail Store – Εστίαση], AB City (Β. Αλεξάνδρου 18 & Πλουτάρχου, Μαρούσι) [Retail Store – Super Market / Convenience 2015], ΑΒ Βασιλόπουλος για το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης», Πρόγραμμα Δωρεάς Κοντόληκτων Τροφίμων [CSR Retail Strategy], Deliveras.gr [E-Commerce Mobile App], Cosmote για την εφαρμογή My Cosmote [Retailer Mobile App], Πλαίσιο για το www.plaisio.gr [E-Retailer], Public για το πρόγραμμα Πωλήσεων, Εξυπηρέτησης πελατών & Engagement μέσα από Social Media [Social Media Retail Strategy], Lidl Hellas και GPD για την καμπάνια «Σκαρμούτσος εναντίον Λαζάρου» [Retail Campaign], καθώς και η Coffee Island [Retail Franchisor].

Προμηθευτές της χρονιάς, βάσει της έρευνας που πραγματοποίησαν για μία ακόμα φορά, αποκλειστικά για το περιοδικό “RetailBusiness” και την Direction το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών, αναδείχθηκαν οι Septona (Non Food), Nestlé (Food & Drink), Philips (Λευκές – Μαύρες Συσκευές) και Dell (Τεχνολογία).

Επιπλέον, Τιμητικά Βραβεία δόθηκαν στις εταιρείες Green Cola για τη δυναμική πορεία μιας ελληνικής μάρκας στη διεθνή και εγχώρια αγορά και στη Διαμαντής Μασούτης για τα 40 χρόνια πορείας στην ελληνική αγορά.

Την διοργάνωση τίμησαν περισσότερα από 800 στελέχη της αγοράς, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων λιανεμπορικών επιχειρήσεων και των σημαντικότερων βιομηχανιών της χώρας, του Marketing, της επικοινωνίας ενώ παρεβρέθη και ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  Γιώργος Σταθάκης ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, και  παρέδωσε το 1ο βραβείο του Retailer της Χρονιάς  στον ΑΒ Βασιλόπουλο, ο οποιος  τόνισε ότι «στη  πρόθεση της κυβέρνησης είναι η κινητοποίηση όλων των επιχειρηματικών δυνάμεων, προκειμένου να πετύχουμε όλοι μαζί από κοινού μια μεγάλη μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ενίσχυση της παραγωγής, ανοιχτή και εξωστρεφή οικονομία, υψηλή προστιθέμενη αξία και επιχειρήσεις επιτυχημένες και ισχυρές, σαν αυτές που συμμετέχουν στο θεσμό των RetailΒusiness Awards».

 Aκόμη αναφέρθηκε «στη δέσμευση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός πολύ φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, που περιλαμβάνει απλοποιημένα συστήματα αδειοδοτήσεων, αυτόματα αν πρόκειται για επιχειρηματικά πάρκα, απλοποίηση των συναλλαγών με το δημόσιο και δεκάδες άλλα μέτρα με σημαντικό αντίκτυπο».

Τέλος, σημείωσε πως ο αναπτυξιακός νόμος είναι έτοιμος και θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Την παρουσίαση άνοιξε ο Εκδότης-Διευθυντής της Direction, που είναι και ο διοργανωτής των βραβείων Βαγγέλης Παπαλιός ,  ο οποίος επισήμανε μεταξύ στην διάρκεια της ομιλίας του ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα το ΑΕΠ της χώρας μας συρρικνώθηκε κατά μισή μονάδα ενώ η Ελλάδα θα μείνει σε ύφεση για μια ακόμη χρονιά, Ωστόσο τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ δείχνουν πως ο τζίρος στην βιομηχανία γράφει μια σημαντική μείωση που αγγίζει το 11%, ενώ εξαιτίας των capital control οι απώλειες της ελληνικής οικονομίας από τις εξαγωγές το 2015 άγγιξαν τα 3,5 δις. ευρώ. Είπε δε ότι «κάποιες ενδείξεις μας επιτρέπουν να έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, η θετική πορεία της αγοράς του Λιανεμπορίου το Δεκέμβριο καθώς επίσης παρά την κρίση και τις δυσκολίες το Λιανεμπόριο και η Βιομηχανία κατόρθωσαν να προσαρμοστούν ταχύτατα στα νέα δεδομένα με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν πολύ σημαντικά deal την περασμένη χρονιά και έτσι να βοηθήσουν να αλλάξει ο χάρτης της αγοράς και να διατηρηθούν θέσεις εργασίας»

 Σε ότι αφορά τα βραβεία σημειώνεται ότι για τον ΑΒ Βασιλόπουλο την τιμητική διάκριση  παρέλαβαν ο Λεωνίδας Βρεττάκος, Chief Operating Officer της εταιρείας, και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Executive Vice President του Delhaize Group και CEO of Southeastern Εurope & Asia του Delhaize Group,.

Ο Βρετάκος κατά την παραλαβή του βραβείου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Την πορεία της ΑΒ δεν τη φοβάμαι. Διαθέτει μια πολύ καλή και ικανή ομάδα, με στρατηγική σκέψη, που πρέπει να κάνει τεράστια λάθη για να μην παραμείνει η κορυφαία εταιρεία στο χώρο του λιανεμπορίου τα επόμενα χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ΑΒ παραμένει μια από τις 50 κορυφαίες εταιρείες λιανεμπορίου στον κόσμο. Έχει θαυμάσιο management και ανθρώπους που δουλεύουν συνεχώς για τον πελάτη και σέβονται όσους περνούν την πόρτα του για οποιονδήποτε λόγο. Αυτός ο συγχρονισμός κάνει διαφορετική την εταιρεία, που βοηθά περίπου 1.700 εταιρείες να ταξιδέψουν τα προϊόντα τους σε 6.500 καταστήματα στην Αμερική, σε 4.500 καταστήματα στην Ευρώπη. Εύχομαι καλή τύχη και καλή συνέχεια».

Σημειώνεται ότι τα RETAIL BUSINESS AWARDS 2015 τελούν, όπως κάθε χρόνο υπο την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και πραγματοποιούνται με την συνεργασία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΕΣΕΕ) Τους νικητές τους βγάζει η ίδια η αγορά καθώς ψηφίζει τους καλύτερους στις αντίστοιχες κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, κάθε χρονιά οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής

Να τονίσουμε ότι στα φετινά RetailBusiness Awards προστέθηκαν και τέσσερις νέες κατηγορίες, αυτές των Retail Franchisor, Social Media Retail Strategy, Retailer Mobile App και E-Commerce Mobile App.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:09