search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:12
MENU CLOSE

Η οργή της οικογένειας Μπακογιάννη για την παράσταση Ξηρού στο Εθνικό

27.01.2016 11:46
Ντ. Μπακογιάννη: Βαρύτατη ευρωπαϊκή απρέπεια η μη πρόσκληση της Ελλάδας στο Βερολίνο - Media

Έντονη είναι η αντίδραση της οικογένειας Μπακογιάννη για την απόφαση του Εθνικού να ανεβάσει την παράσταση  «Ισορροπία του Nash», η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

 

Έντονη είναι η αντίδραση της οικογένειας Μπακογιάννη για την απόφαση του Εθνικού να ανεβάσει την παράσταση  «Ισορροπία του Nash», η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

Mε ανάρτησή της στο Facebook, η Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.

«Καταδικασμένος ως κατά συρροή δολοφόνος από την ελληνική δικαιοσύνη, θεατρικός συγγραφέας με τα χρήματα του αγρίως φορολογούμενου ελληνικού λαού, τι άλλο θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγνίσει τον τρομοκράτη Σάββα Ξηρό;», έγραψε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Καταδικασμένος ως κατά συρροή δολοφόνος από την ελληνική δικαιοσύνη, θεατρικός συγγραφέας με τα χρήματα του αγρίως φορολ…

Δημοσιεύτηκε από Dora Bakoyannis – Ντόρα Μπακογιάννη στις Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook έγραψε: «Θα περίμενε κανείς το επίσημο Εθνικό Θέατρο να αναζητάει την έμπνευση του στους υπερασπιστές και όχι στους διώκτες της δημοκρατίας. Η τέχνη δεν έχει όρια. H στρατευμένη όμως τέχνη κρίνεται ως προς τις σκοπιμότητες της. Iδίως όταν έχει ως στόχο τον “εξαγνισμό” και την “ηρωοποίηση” ενός κατά συρροή δολοφόνου.Ευτυχώς, το φως πάντα νικάει το σκοτάδι».

Θα περίμενε κανείς το επίσημο Εθνικό Θέατρο να αναζητάει την έμπνευση του στους υπερασπιστές και όχι στους διώκτες της δ…

Δημοσιεύτηκε από Kostas Bakoyannis στις Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Ενώ έντονη και οργισμένη ήταν και η αντίδραση της Αλεξίας Μπακογιάννη που σε δήλωση της ανέφερε: «Εμείς, με το “ως εδώ” παλεύουμε πολλά χρόνια τώρα δυστυχώς για τα αυτονόητα. Παλεύουμε για το δικαίωμα στη ζωή, για το δικαίωμα στη δημοκρατία. Παλεύουμε απέναντι σε νοοτροπίες, ουσία φασιστικές. Ένα ανάλογο πράγμα συμβαίνει και τώρα. Πρέπει να πούμε το προφανές. Θα συμφωνήσω με το ότι η τέχνη δεν έχει όρια, αυτό δε σημαίνει ότι η τέχνη είναι ανεύθυνη»

«Όταν κάνεις μία επιλογή σε ένα συγκεκριμένο θέμα και παίρνεις θέση είναι λογικό ότι θα σου ασκηθεί κριτική, ότι θα ακουστεί και η άλλη άποψη γι’ αυτό το θέμα» πρόσθεσε και στη συνέχεια τόνισε ότι:

«Η τέχνη δεν έχει όρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τέχνη είναι ανεύθυνη».

«Αυτό το έργο χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο, το έργο που δίνει την ευκαιρία στον Σάββα Ξηρό να πει πόσο καημένος είναι και άρα να τον καταστήσει συμπαθή, ενώ δεν έχει ζητήσει συγνώμη για το έγκλημα το οποίο έκανε» επισήμανε η Αλεξία Μπακογιάννη και κατέληξε:

«Αυτό το οποίο ο ίδιος ήθελε να καταστείλει, το μεγαλείο της δημοκρατίας, είναι αυτό που του δίνει τη δυνατότητα να βγαίνει και να δίνει συνεντεύξεις, λέγοντας μετά από 10 χρόνια φυλάκισης, ότι έχει ξεχρεώσει για το αίμα πέντε ανθρώπων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:11