26/01/2020 16:18:22

Απαγόρευση διαδηλώσεων το Σάββατο-Πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ

Απαγόρευση διαδηλώσεων το Σάββατο-Πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις «για λόγους ασφαλείας» το Σάββατο αποφάσισε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής,  δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 μέχρι και την 24:00 ώρα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών, που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Β. Όλγας (από τη συμβολή της με τη Β. Κωνσταντίνου) – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Νίκης – δεξιά Καραγιώργη Σερβίας – αριστερά Σταδίου – δεξιά Βουκουρεστίου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Ι.Δ. Πατέρα – δεξιά Γενναδίου – αριστερά Ιασίου – δεξιά Βλαδήμηρου Μπένση – δεξιά Λ. Β. Σοφίας – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – δεξιά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Βασιλέως Κωνσταντίνου (μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας).»

Αυτή είναι η πρώτη φορά στον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που απαγορεύονται οι διαδηλώσεις, καθώς ακόμα και τις ημέρες της επίσκεψης Ολάντ η αστυνομία είχε περιοριστεί σε αυστηρές μεν, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μόνο δε.

Η απαγόρευση έρχεται πιθανότατα λόγω της ετήσιας συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής με αφορμή τα Ίμια (αν και πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν την καθιερωμένη πορεία με την επέτειο ανάδειξης του Αδόλφου Χίτλερ ως Καγκελαρίου το 1933).

Λόγω της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής, αναμένονταν να προγραμματιστούν και αντισυγκεντρώσεις, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για απαγόρευση διαδηλώσεων υπό τον φόβο επεισοδίων, μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μοναστηράκι με τους Γερμανούς νεοναζί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.