search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:05
MENU CLOSE

Επίθεση Μαριά στον Ντράγκι: Οδηγήσατε τη χώρα σε ασφυξία – Η Ελλάδα το 2015 δάνεισε με 17 δισ. τους δανειστές της (Video)

02.02.2016 12:48
Νέο κόμμα ιδρύει ο Νότης Μαριάς - «Ελλάδα-Ο Άλλος Δρόμος» το όνομά του - Media

Σφοδρή επίθεση στον Μάριο Ντράγκι εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, ως συντάκτης και εισηγητής της Ετήσιας Έκθεσης της Ευρωβουλής για τη Δράση της ΕΚΤ το 2014.

 

 

Σφοδρή επίθεση στον Μάριο Ντράγκι εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, ως συντάκτης και εισηγητής της Ετήσιας Έκθεσης της Ευρωβουλής για τη Δράση της ΕΚΤ το 2014.

Στη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χθες, ο Νότης Μαριάς εγκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΚΤ γιατί απέφυγε να απαντήσει στα καίρια σημεία της Έκθεσης του. «Δεν απαντήσατε κύριε Ντράγκι για τα μέτρα που πρέπει να λάβετε για να σταματήσει η σύγκρουση συμφερόντων εντός της ΕΚΤ. Τελικά πότε θα φύγετε από την τρόικα κύριε Ντράγκι, όπως σας υπέδειξε το Δικαστήριο της ΕΕ στην υπόθεση C-62/14:», είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΕΚΤ ο Νότης Μαριάς.

Και συνέχισε: «Δεν απαντήσατε για ποιο λόγο προχωρήσατε στην πιστωτική ασφυξία της Ελλάδας το 2015 που οδήγησε τελικά στα capital controls; Η εκβιαστική πολιτική της ΕΚΤ κατά της Ελλάδας και η στήριξη των δανειστών προκειμένου να καμφθεί το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, καταγράφεται ως μελανό σημείο για την ΕΚΤ, ως μια απαράδεκτη παραβίαση της Λαϊκής κυριαρχίας στην Ελλάδα, ως κατάλυση της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας»

Αναφορικά με τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος ο Νότης Μαριάς, ρώτησε δεικτικά τον Μάριο Ντράγκι: «Τελικά πως εξηγείτε κύριε Ντράγκι η δανειζόμενη Ελλάδα να δανείζει μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης με την Τράπεζα της Ελλάδος 17 δισ. ευρώ τους δανειστές της; Που βρήκε ο κ. Στουρνάρας 17 δισ. ευρώ και συμμετείχε η Τράπεζα της Ελλάδος στην ποσοτική χαλάρωση το 2015;»

Ο Μάριο Ντράγκι απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στην Πρωτολογία-Εισήγηση του Νότη Μαριά, ο οποίος είχε ζητήσει την αποχώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την τρόικα ενώ αποκάλεσε «πιο Ντραγκιστές και από τον Ντράγκι» όσους επιχείρησαν να στρογγυλέψουν γωνίες και να αφαιρέσουν σημαντικά σημεία αιχμής από την Έκθεση του. «Εντούτοις, τα καίρια σημεία της Έκθεσής μου παρέμειναν» επεσήμανε ο Νότης Μαριάς.

Απευθυνόμενος στον Μάριο Ντράγκι ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι «η άσκηση σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής όχι μόνο δεν μπόρεσε να μειώσει την ανεργία αλλά απέτυχε να μειώσει και το δημόσιο χρέος», ενώ πρόσθεσε ότι «παρότι η ΕΚΤ ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ανήλθε μέχρι τέλους του 2015 σε 582 δισ. ευρώ, από τα οποία 17 δισ. δαπανήθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της φτωχοποιημένης Ελλάδας, εντούτοις κύριε Ντράγκι δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς, ούτε ο αποπληθωρισμός, ούτε η ανεργία, ούτε η υπανάπτυξη».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Νότης Μαριάς κάλεσε τον κ. Ντράγκι να εξηγήσει για ποιο λόγο η ΕΚΤ επέβαλε πιστωτική ασφυξία στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015 που τελικά οδήγησε στα capital controls.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03