search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:56
MENU CLOSE

Βούτσης: Μέχρι τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες

09.02.2016 13:46
Βούτσης: Μέχρι τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες - Media
Και επίσημα… τέσσερις! Αυτός ο αριθμός συνιστά την απόφαση της κυβέρνησης για την εκχώρηση τεσσάρων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας σε τηλεοπτικούς σταθμούς

 

Και επίσημα… τέσσερις! Αυτός ο αριθμός συνιστά την απόφαση της κυβέρνησης για την εκχώρηση τεσσάρων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, στην οποία το κυβερνητικό στρατόπεδο κάνει την τρίτη κατά σειρά (αν αποτελεί και την ύστατη μένει να αποδειχθεί) προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. 

Ανοίγοντας την συνεδρίαση ο Νίκος Βούτσης παρουσίασε σχετική έκθεση από το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης, στην οποία προσδιορίζεται ο αριθμός των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας σε τέσσερα.

Ο πρόεδρος της Βουλής αφού πρώτα μίλησε για τηλεοπτικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας HD και τα οποία θα μπορούν να αναμεταδίδουν πρόγραμμα στην ψηφιακή εποχή σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πέραν των ενστάσεων για το ζήτημα βιωσιμότητας, σε ό,τι αφορά άδειες ελεύθερης αναμετάδοσης, θα είναι μέχρι τέσσερις», κάνοντας γνωστή, με επίσημο τρόπο, τη θέση της κυβέρνησης. Όπως ανέφερε μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής «τα κανάλια που μπορούν να εκπέμψουν το επίγειο σήμα με αυτή τη δυνατότητα – ελεύθερη αναμετάδοση, όχι συνδρομητικά – είναι τέσσερα. Επιτέλους να τελειώσει αυτή η συζήτηση για τις άπειρες δυνατότητες», υποστηρίζοντας ότι και σε άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχει ο ίδιος αριθμός ο οποίος έχει προκύψει από παρόμοιες μελέτες.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43