25/01/2020 08:14:26

Ο Ντε Νίρο απέσυρε ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο Ντε Νίρο απέσυρε ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα - Media

 

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ σχετικά με τη σύνδεση εμβολιασμών και αυτισμού αποσύρθηκε από το Tribeca Film Festival.

Μετά από μέρες διαβουλεύσεων και υποστήριξης, από την πλευρά και του γνωστού ηθοποιού, της ταινίας, που πολλοί τη χαρακτήρισαν ως «ντοκιμαντέρ αντι-εμβολιασμού», τελικά αποσύρθηκε.

Η «αμφιλεγόμενη» ταινία, «Εμβολιασμός: από την απόκρυψη στην καταστροφή» δεν θα προβληθεί στο Φεστιβάλ.

Στο ντοκιμαντέρ υποστηρίζεται ότι ο αυτισμός συνδέεται με τον εμβολιασμό, και γι’ αυτό οι διοργανωτές φοβόντουσαν ότι θα ταυτιστούν με το κίνημα κατά του εμβολιασμού των παιδιών. Βασιζόμενοι σε αυτό το σκεπτικό αποφάσισαν να αποσύρουν από το πρόγραμμα το ντοκιμαντέρ, όπως ανακοίνωσε ένας εκ των συνιδρυτών του φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που είναι πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού.

«Πρόθεσή μου όταν έλαβα την απόφαση να συμπεριλάβω την ταινία (στο πρόγραμμα του φεστιβάλ) ήταν να δώσω την ευκαιρία για να ξεκινήσει μια συζήτηση για το θέμα, το οποίο αντιμετωπίζω και εγώ προσωπικά και η οικογένειά μου», εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο Ντε Νίρο.

«Όμως, αφού το επανεξετάσαμε τις τελευταίες ημέρες μαζί με την ομάδα του φεστιβάλ και με άλλα πρόσωπα στην επιστημονική κοινότητα, δεν πιστεύουμε ότι συμβάλλει στη συζήτηση και είναι το αντίθετο από αυτό που ήλπιζα», προσέθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.