search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:43
MENU CLOSE

Le Monde: Η Ελλάδα βρίσκεται σε μόνιμο αδιέξοδο

27.04.2016 08:18
Le Monde: Η Ελλάδα βρίσκεται σε μόνιμο αδιέξοδο - Media

Τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde με αφορμή την ακύρωση του προγραμματισμένου Eurogroup.

 

Τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde με αφορμή την ακύρωση του προγραμματισμένου Eurogroup.Σύμφωνα με την αρθρογράφο του κειμένου «μια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της- Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- πριν την 1 η Μαΐου είναι εξαιρετικά απίθανη».

Στο κείμενο υπογραμμίζεται πως έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την εφαρμογή της τρίτης δέσμης μέτρων για την δανειακή σύμβαση που σύναψε η Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015, με την κατάσταση να βρίσκεται σε μόνιμο αξιέξοδο.

«Τώρα, ο χρόνος είναι λίγος: οι πιστωτές θα ήθελαν μια τελική λύση με το ελληνικό «πρόβλημα» πριν από το τέλος του Μαΐου, για να μην «μολυνθεί»  η εκστρατεία για το δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του Brexit, η οποία τον Ιούνιο μπαίνει στην τελική της ευθείας» υπογραμμίζεται στο κείμενο της Le Monde με την αρθρογράφο να σημειώνει πως η Ελλάδα «χρειάζεται απεγνωσμένα μια νέα δόση των δανείων» για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2015, έχει δεχθεί όλα τα αιτήματα των δανειστών, αλλά πλέον δεν έχει ισχυρή πλειοψηφία στη βουλή, τώρα ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών των κρατών της ευρωζώνης»  σχολιάζει η αρθρογράφος.

Επιστροφή του Grexit;

«Φέτος η Ευρώπη, έχει ήδη κατακλυστεί από κρίσεις (μετανάστες, τρομοκρατία,  λαϊκισμούς) και δεν έχει καμία επιθυμία να «επαναλάβει το ίδιο σενάριο». Ειδικά στο Βερολίνο, όπου  το Grexit δεν αποτελεί επιλογή στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων» υπογραμμίζεται στο κείμενο Le Monde αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής της συζήτησης περί Grexit.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:41