search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:32
MENU CLOSE

Βουλευτής ΝΔ: «Τα μνημόνια είναι ένα πικρό χάπι πρέπει να το πάρεις εκείνη τη στιγμή»

27.04.2016 13:32
Βουλευτής ΝΔ: «Τα μνημόνια είναι ένα πικρό χάπι πρέπει να το πάρεις εκείνη τη στιγμή» - Media

«Τα μνημόνια είναι ένα πικρό χάπι πρέπει να το πάρεις εκείνη τη στιγμή. Όσο καθυστερείς τη θεραπεία σου γίνονται πιο δυσμενή τα μέτρα». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας ότι τα 3,6 δισ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές είναι κάτι που προέκυψε λόγω της αναξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.

«Είναι, ουσιαστικά, ένα μέτρο εγγύησης» ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα» και τόνισε ότι οι άλλες χώρες βγήκαν από τα μνημόνια επειδή τα υλοποίησαν γρήγορα, επισημαίνοντας ότι όσο η κυβέρνηση καθυστερεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία τόσο θα αυξάνονται οι απαιτήσεις των θεσμών.

Για το πρωτογενές πλεόνασμα, σημείωσε ότι προέκυψε από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες, αφού- όπως ανάφερε- σύμφωνα με στοιχεία και από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, οι οφειλές του Δημοσίου από το τέλος του 2014 αυξήθηκαν κατά 76% και από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα κατά 716 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το συνέδριο της ΝΔ, σχολίασε ότι έχει γίνει συνείδηση στον κόσμο πως το κόμμα περνάει σε άλλο επίπεδο, «πιο μοντέρνο, με μεταρρυθμίσεις αναγκαίες και εκσυγχρονισμένο» και διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. «Περνάει στον κόσμο όχι απλά να φύγει ο Τσίπρας, αλλά η ΝΔ ως η μόνη επιλογή που μας έμεινε, και αυτό ακούγεται όλο και πιο δυνατά» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο αρχηγός της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να αποφύγει πιθανές αναταράξεις στο κόμμα προχώρησε, με συνοπτικές διαδικασίες και δια βοής, στην ψηφοφορία για την εκλογή του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, υπογράμμισε: «Αυτό που τίθεται σε κρίση σε μια εκλογική διαδικασία είναι οι επιλογές των προσώπων, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αν δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία» και πρόσθεσε: «Κανείς δεν εμπόδισε κανέναν να κατέβει υποψήφιος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:31