search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:44
MENU CLOSE

Τσίπρας: Η Αριστερά οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα

13.05.2016 17:48
Τσίπρας: Η Αριστερά οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα - Media

Στη σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και το πώς αυτή σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στη σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και το πώς αυτή σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «αυτό το πέρασμα απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση».

Σημείωσε ότι «η Αριστερά, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση» και πως «τώρα οφείλει να αποδείξει ότι, ακόμα πιο αποτελεσματικά, μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα».

«Σε αυτήν την κατεύθυνση το ζήτημα ανασυγκρότησης του κόμματος είναι κορυφαίο», τόνισε και πρόσθεσε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα οφείλουμε να σχεδιάσουμε με τον πιο οργανωμένο τρόπο την πορεία προς το Συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του κόμματος στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισήγηση του ο Γραμματέας της ΚΕ Πάνος Ρήγας, αναφέρθηκε σε πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το κόμμα το επόμενο διάστημα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες αναφορικά με την κοινωνική οικονομία ως βασικός πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης, τα εργασιακά (π.χ. καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της παραβατικότητας), το θέμα της TTIP, αλλά και την εξόρμηση του κόμματος στην κοινωνία την επόμενη περίοδο, με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις.

Κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε σχετικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup της 9ης Μαΐου και ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου. Ανέφερε επίσης ότι η συζήτηση τώρα μεταφέρεται στο θέμα του χρέους, ως προς το οποίο η Ελλάδα πιέζει για την καλύτερη δυνατή λύση. Στο ίδιο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα αποτελέσματα της προσυμφωνίας του Eurogroup, κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε στο θέμα του μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, ως προς το οποίο εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί να υπάρξει ενεργοποίησή του.

Στη συνεδρίαση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκφράστηκε η κοινή βούληση να προχωρήσουν σε επίπεδο κόμματος και κυβέρνησης δράσεις και πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο και αριστερό αποτύπωμα.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι οι εργασίες της Επιτροπής Θέσεων και της Επιτροπής Καταστατικού έχουν ολοκληρωθεί και τα κείμενα θα εγκριθούν όταν θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Σε επόμενη συνεδρίαση της ΠΓ θα συζητηθεί διεξοδικά ο σχεδιασμός του κόμματος για το επόμενο διάστημα και ο οδικός χάρτης μέχρι το συνέδριο και ο καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:44