search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:13
MENU CLOSE

Προσφυγικό και λειτουργία των υπουργείων στο επίκεντρο του υπουργικού

02.06.2016 17:14
Προσφυγικό και λειτουργία των υπουργείων στο επίκεντρο του υπουργικού - Media

Συζήτηση για θέματα λειτουργίας των υπουργείων έγινε στη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, με την συνεδρίαση να είναι από τις πλέον σύντομες (περίπου μιάμιση ώρα) καθώς ο Αλέξης Τσίπρας παρέθετε γεύμα στον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης.

 

Συζήτηση για θέματα λειτουργίας των υπουργείων έγινε στη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, με την συνεδρίαση να είναι από τις πλέον σύντομες (περίπου μιάμιση ώρα) καθώς ο Αλέξης Τσίπρας παρέθετε γεύμα στον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης. Στο κλείσιμο της σύσκεψης ο πρωθυπουργός αφού πήρε και πάλι το λόγο στάθηκε κυρίως στην περιγραφή της κατάστασης του προσφυγικού, αναφέρθηκε στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, για την οποία πάντως κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι “δεν έχουμε σημάδια ότι δεν εφαρμόζεται” παρά τα όσα ακούγονται, εξαιτίας των εξελίξεων στο εσωτερικό της Τουρκίας.

 

Τον λόγο πήραν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Οι υπουργοί τοποθετήθηκαν σε σχέση με το αντικείμενό τους και τα προβλήματα στο επίπεδο της λειτουργίας των υπουργείων, τόνισαν την ανάγκη αλλαγών στα οργανογράμματα αλλά και την ανάγκη εξοικονόμησης δαπανών, όχι πάντως δια της μείωσης προσωπικού.

 

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία νομοθέτησης στο εξής:

  • συζητήθηκε ιεράρχηση των νομοσχεδίων που θα έρθουν μέσα στο καλοκαίρι (καθώς είναι πολλά και πρέπει να πάρουν σειρά) με κριτήριο το αναπτυξιακό πρόσημο
  • ζητήθηκε από τους υπουργούς η νομοθέτηση να υπακούει στους κοινοβουλευτικούς κανόνες και να εγκαταλειφθούν οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των χρονικών πιέσεων (τροπολογίες, κατεπείγοντα, κλπ).

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρατήρηση που έκαναν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πολλοί εκ των υπουργών ότι στα υπουργεία άλλαξε η συμπεριφορά πολλών υπηρεσιακών παραγόντων τον τελευταίο μήνα όταν δηλαδή διαφάνηκε ότι “δεν πέφτει η κυβέρνηση” σύμφωνα με το κλίμα που ως τότε καλλιεργούσε κομμάτι της αντιπολίτευσης. Τα παραπάνω συνδέονται με τις αναφορές που έχουν υπάρξει αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα ότι υπηρεσιακοί παράγοντες που προέρχονται από τους κόλπους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ δε συνεργάζονται με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους στα υπουργεία. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12