search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:23
MENU CLOSE

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας δεν υπάρχει ούτε ένας δημόσιος ή δημοτικός υπάλληλος;

08.06.2016 15:45
Σε ποια περιοχή της Ελλάδας δεν υπάρχει ούτε ένας δημόσιος ή δημοτικός υπάλληλος;  - Media

Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος «τρέχουν» στην υπηρεσία του πολίτη, ενώ ακόμη και η ληξίαρχος είναι εθελόντρια.

 

 

Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος «τρέχουν» στην υπηρεσία του πολίτη, ενώ ακόμη και η ληξίαρχος είναι εθελόντρια.

«Ο Δήμος Κάσου είναι η μοναδική περίπτωση στον κόσμο και σίγουρα για το βιβλίο Γκίνες. Ο Δήμος Κάσου είναι ο μόνος σε όλον το πλανήτη που δεν έχει ούτε έναν υπάλληλο. Όλα τα κάνουν μόνοι τους Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου… Ακόμα και η Ληξίαρχος είναι… εθελόντρια!

Την κατάσταση μου περιέγραψαν, με τα όσα προβλήματα και θέματα καλούνται να διαχειριστούν τελείως μόνοι τους, τόσο η Δήμαρχος του νησιού Μαίρη Σορώτου – Τσανάκα, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Ιωάννου, παρουσία του Επάρχου Γιάννη Μηνατσή και άλλων Αυτοδιοικητικών παραγόντων που ήταν παρόντες σε μια πολύ σημαντική σύσκεψη που είχα στο Γραφείο της Δημάρχου.

Η απίστευτη αυτή κατάσταση είναι αποτέλεσμα νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων των τελευταίων ετών.

Όπως επίσης, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ούτε και ένας εξειδικευμένος υπάλληλος, με ανταποδοτικό μισθό, για το σύστημα ύδρευσης του νησιού, που τελικά το συνδράμουν και το υποστηρίζουν με κάθε τρόπο εμπειρογνώμονες από την Γαλλική Δημοκρατία. Και αυτό δεν είναι καθόλου ανέκδοτο. Είναι η απόλυτη πραγματικότητα».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ αναχωρώντας από την Κάσο, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις ετήσιες εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30