search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:14
MENU CLOSE

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει και συμμετέχει στο Athens Pride

10.06.2016 09:58
Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει και συμμετέχει στο Athens Pride  - Media

 

Τη στήριξή της στο Athens Pride, τις εκδηλώσεις της ομοφυλοφιλικής και τρανς κοινότητας, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι  «οι μέρες περηφάνειας «Pride» αποτελούν πολιτικά γεγονότα που οφείλει να στηρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο γιατί αφορούν δικαιώματα που διεκδικεί ένα τμήμα της εργατικής τάξης αλλά και επειδή αφορούν τον συνολικότερο αγώνα ενάντια στην καταπίεση, τον ρατσισμό και τον φασισμό.»

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή της:

«ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ATHENS PRIDE

Στις 11 Ιούνη διοργανώνεται φετινή η διαδήλωση του Athens Pride στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 7:00μμ.

Οι μέρες περηφάνειας «Pride» αποτελούν πολιτικά γεγονότα που οφείλει να στηρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο γιατί αφορούν δικαιώματα που διεκδικεί ένα τμήμα της εργατικής τάξης αλλά και επειδή αφορούν τον συνολικότερο αγώνα ενάντια στην καταπίεση, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Οι διακρίσεις με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, την εθνικότητα είναι το ρατσιστικό όπλο στα χέρια του συστήματος προκειμένου να διαιρέσει τους εργαζόμενους και να τους αποπροσανατολίσει σε σχέση με το ποιοι ευθύνονται για τη φτώχεια, την καταπίεση, μετατρέποντας τους «διαφορετικούς» σε αποδιοπομπαίους τράγους και στόχους των φασιστών δολοφόνων.

Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αξιοποιώντας τη ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων των μνημονίων, της λιτότητας και της ανεργίας προχώρησαν σε επιθέσεις όχι μόνο ενάντια στους μετανάστες και την Αριστερά, φτάνοντας στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και σε επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων. Σήμερα προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη δίκη που διεξάγεται εναντίον τους και να «πέσουν στα μαλακά».

Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ συνδέονται με τους αγώνες της εργατικής τάξης. Μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων για δημόσια και δωρεάν υγεία μπορούμε να αυξήσουμε την χρηματοδότηση των νοσοκομείων και την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών για όλους-ες. Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας σημαίνει, μεταξύ άλλων, και τον αποκλεισμό των οροθετικών από τα αντιρετροϊικά φάρμακα, όπως είδαμε πρόσφατα. Συνεπάγεται επίσης και τον αποκλεισμό των τρανς ατόμων, καθώς και μια σειρά άλλες διακρίσεις. Το κίνημα των εκπαιδευτικών για προσλήψεις έχει τη δύναμη να οδηγήσει σε μια παιδεία χωρίς ρατσισμό και σεξισμό.

Στηρίζουμε τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride) στην Αθήνα και άλλες πόλεις και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά. Ενάντια στον σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία προτάσσουμε την ενότητα της εργατικής τάξης, διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλες και όλους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:11